Sony: "Verhoogde PS4-productie niet vanwege PS5-tekort"

News
maandag, 24 januari 2022 om 11:00
pexels peter laskowski 5303957f1619174370
Eerder deze maand meldde Bloomberg dat de productie van de PS4 doorgaat in 2022, om de PS5-tekorten op te vangen. Sony zegt nu alleen dat dit helemaal niet het geval is.
Het is nog steeds een zeer lastige taak om een PlayStation 5 te bemachtigen. Door COVID-19 hebben de fabrieken van semi-conductor chips een lange tijd stilgelegen en die chips heeft Sony nodig voor de PS5 - evenals veel andere bedrijven voor hun eigen producten. Combineer dat met de verhoogde vraag naar gaming consoles en PC’s door de lockdowns wereldwijd en het is duidelijk waarom er zoveel tekorten zijn.
Volgens Bloomberg is dat de reden waarom Sony doorgaat met de productie van de PlayStation 4 in 2022, omdat de Japanse uitgever origineel van plan was om daar mee te stoppen eind 2021. In gesprek met Nlab laat Sony alleen weten dat het bedrijf al gewoon van plan was om door te gaan met de productie van de PS4 naast de PS5. De tekorten van de next-gen console hebben daar volgens Sony niks mee te maken.

Xbox zet vol in op next-gen

Sony gaat dus voorlopig nog even door met haar last-gen console. Concurrent Microsoft kiest met de Xbox consoles alleen voor een heel andere strategie. De techgigant heeft namelijk eerder al besloten om te stoppen met de productie van de Xbox One S en Xbox One X, maar daar is nu ook de reguliere Xbox One bij gekomen. Sterker nog, het bedrijf heeft in 2021 geen enkele Xbox One meer geproduceerd.
Microsoft zet dan ook vol in op haar next-gen consoles, de Xbox Series X en S. Net zoals de PS5 is de Xbox Series X alleen ook vaak uitverkocht. Volgens Phil Spencer komt dat niet alleen door het chip-tekort, maar ook door de enorme vraag naar de console.

Populair Nieuws