Microsoft is gestopt met de productie van Xbox One

News
donderdag, 13 januari 2022 om 18:30
xbox one whitef1570028955
Microsoft heeft in 2021 geen Xbox One-consoles meer gemaakt. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat de productie van dit model is gestopt aan het einde van 2020.
Eind 2020 is Microsoft gestopt met de productie van alle Xbox One-modellen. Dat heeft het bedrijf laten weten aan The Verge. Microsoft wilde zich volledig richten op de productie van de Xbox Series X/S en stopte vervolgens stilletjes met de productie van de Xbox One, waardoor retailers hun resterende voorraad moesten verkopen.
In juli 2020 maakte Microsoft al bekend te stoppen met de productie van de Xbox One X en de One S zonder disc tray. De productie van Xbox One S met een disc tray bleef toen wel nog doorgaan, maar er werd niet benoemd tot wanneer.
De bevestiging van Microsoft komt op een opvallend moment. Grote concurrent Sony was namelijk van plan om eind 2021 te stoppen met de productie van de PlayStation 4, maar het bedrijf heeft nu gemeld dat het ongeveer een half miljoen PS4 consoles zal produceren in 2022. De reden voor het blijven produceren komt door het grote chiptekort. Vorig jaar leverde Sony tussen januari en eind september 1,7 miljoen PS4 consoles. In dezelfde periode werden er 8,9 miljoen PS5 exemplaren gemaakt.

Tekort zorgt voor problemen bij Xbox

Microsoft heeft meer problemen dan alleen het wereldwijde chiptekort. Vorig jaar gaf de techgigant al aan dat ze last hadden van tekorten aan ethernetpoorten en ‘veel meer’ onderdelen voor haar Xbox Series X en S. Maar dat is volgens Phil Spencer niet de grootste reden waarom de consoles vaak zijn uitverkocht, dat komt namelijk door de enorme vraag naar de Xbox Series X en S.