Dark Souls PvP-servers offline gehaald door gevaarlijke exploit

News
maandag, 24 januari 2022 om 11:30
nieuwe dark souls remastered gameplay beelden te zien 129217 1f1643017855
Liefhebbers van de Dark Souls games kunnen voorlopig op PC geen PvP meer spelen. De servers zijn namelijk offline gehaald door een gevaarlijke exploit die is ontdekt.
Hackers zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om betaalgegevens of andere waardevolle informatie te stelen van onwetende gebruikers. Dat lijkt nu ook het geval te zijn in de Dark Souls games van FromSoftware. Dat blijkt uit een Discord-post die is geplaatst op Reddit.
Uitgever Bandai Namco heeft daarom besloten om alle PvP-servers van de PC-versies van Dark Souls Remastered, Dark Souls 2 en Dark Souls 3 tijdelijk offline te halen. Dat meldt het bedrijf via het Dark Souls Twitter-account. De nieuwe exploit is namelijk Remote Code Execution. Dat betekent dat hackers toegang tot de PC van andere spelers kunnen krijgen. Vervolgens kunnen ze hun PC bricken, hun gegevens stelen of Bitcoin miners installeren. En het slachtoffer heeft ondertussen niks door.

Wat betekent dit voor Elden Ring?

Bandai Namco neemt het probleem zeer serieus en dat is niet zonder reden. De exploit kan namelijk niet alleen heel gevaarlijk zijn voor spelers van de games, maar volgens de originele Discord-post is de exploit ook mogelijk in Elden Ring.
De nieuwe game van FromSoftware staat gepland voor release op 25 februari 2022 en heeft een soortgelijk multiplayer-systeem als de Dark Souls-games. Voor die tijd willen Bandai Namco en FromSoftware het probleem dus hebben opgelost. Spelers die uitkijken naar Elden Ring hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over de exploit.