PlayStation gaat trouwe spelers belonen met games en collectibles

News
donderdag, 14 juli 2022 om 16:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
PlayStation heeft door de jaren heen veel trouwe fans gekregen. Het bedrijf gaat die spelers nu belonen met een speciaal PlayStation Stars loyalty-programma, waarbij games en collectibles te verdienen zijn.
Alle spelers met een PlayStation console kunnen zich binnenkort aanmelden voor het PlayStation Stars-programma. Dat laat Grace Chen, de Vice President voor Loyalty van PlayStation weten in een blogpost. Het programma wordt nog niet meteen gelanceerd, dat zal later dit jaar gebeuren.
Met PlayStation Stars krijgen spelers beloningen voor het voltooien van activiteiten en campagnes. Wat je daarvoor moet doen kan flink van elkaar verschillen. Met de Monthly Check-In campagne hoef je bijvoorbeeld alleen maar een game te spelen, terwijl er ook uitdagingen zijn om een toernooi te winnen of een bepaalde Trophy te verdienen. Er is zelfs een campagne om de eerste spelers die zijn die een Platinum Trophy van een grote game te behalen in jouw tijdzone.
Door middel van het programma kan je loyalty punten verdienen, die je vervolgens kan uitgeven in een speciale catalogus. Daar zullen beloningen in staan als PSN tegoed of geselecteerde PlayStation Store producten. Je kan dus ook gratis games verdienen als trouwe spelers. PlayStation Plus-abonnees zullen bovendien punten krijgen voor het kopen van games en DLC in de PlayStation Store.

NFT-programma van PlayStation?

In de blogpost laat Chen weten dat met PlayStation Stars er ook 'digital collectibles' gespaard kunnen worden. Deze collectibles zijn volgens Sony 'even divers als ons portfolio aan producten en franchises'. De collectibles zullen digitale representaties zijn van dingen waar PlayStation fans van zullen genieten, zoals figurines van geliefde karakters.
Volgens PlayStation zullen er ook 'enorm zeldzame collectibles' zijn om te verzamelen. Er wordt niet gezegd of deze exclusief zullen zijn - bijvoorbeeld als beloning om de eerste in je tijdzone te zijn om Platinum voor een game te halen - maar het lijkt erop dat Sony langzaam een soort NFT-systeem wil introduceren voor PlayStation spelers.