Sony: “The Last of Us was zijn tijd vooruit”

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 12:00
the last of us part 1 remakef1654797375
Vorige maand kwam Sony met een remake van The Last of Us, iets waar veel fans verbaasd om waren. De game was nog niet bijzonder oud en had volgens velen geen remake nodig. Maar het blijkt dat Sony destijds vond dat de originele game werd belemmerd door de technologie van zijn tijd.
The Last of Us Part 1 deed veel stof opwaaien. Veel mensen vonden deze remake om te beginnen al onnodig en vonden hem vervolgens ook te duur voor de geringe wijzigingen ten opzichte van de originele game. Maar volgens Hermen Hulst, het hoofd van PlayStation Studios, was de remake juist nodig om de visie van de game waar te kunnen maken.
Tegenover Axios laat Hulst weten dat The Last of Us in 2013 “zijn tijd een beetje vooruit was wat betreft de creatieve visie en tegenover de beperkingen van de technologie van die tijd”. De remaster uit 2014 veranderde daar niets aan. Vandaar dat Sony een definitieve versie van de game wilde hebben in de vorm van The Last of Us Part 1.
Het komt natuurlijk ook goed uit dat The Last of Us Part 1 vlak voor HBO’s tv-serie van de game uitkwam. Maar volgens Hulst is deze timing niet de enige of zelfs de belangrijkste reden voor de remake. Dat de release van de remake ongeveer samen kon vallen met de komst van de serie is een gelukkig toeval, dat hij omschrijft als “de heilige Graal”.

Ook een PS5 remake van Horizon Zero Dawn op komst?

Er gaan momenteel ook geruchten dat Sony werkt aan een remake van Horizon Zero Dawn, een game die nog jonger is dan The Last of Us. Veel fans zijn dan ook net zo sceptisch over deze remake als over The Last of Us Part 1. Naar verluidt komt de PS5 versie van Zero Dawn met veel verbeteringen die zijn overgenomen uit Horizon Forbidden West.