Hacker Bowser betaalt gigantische geldsom terug aan Nintendo

News
dinsdag, 02 november 2021 om 17:30
hackers zetten werkende versie van android op nintendo switch 153118f1635864937
Met de opkomst van allerlei nieuwe technologieën, zoals telefoons en game consoles, wordt de wereld van hackers steeds groter. Gary Bowser, een hacker uit de groep Xecuter, die nogal wat wetten overtreden heeft, wil nu een geldbedrag terugbetalen aan Nintendo in plaats van brommen in de gevangenis.
De hacker in kwestie is Gary Browser, niet te verwarren met de aartsvijand van Super Mario. Hij werd in 2020 gearresteerd vanwege meerdere overtredingen van de wet. Hij is aangeklaagd voor elf verschillende misdrijven, waaronder kabelfraude en het witwassen van geld. Mocht Browser schuldig bevonden worden, dan zijn deze twee misdrijven genoeg voor maar liefst 20 jaar cel. Dan hebben we het trouwens maar over twee van de elf misdrijven die hij gepleegd heeft. Een andere hacker ging eerder al voor drie jaar de gevangenis in.
Uiteraard zit Browser hier niet op te wachten. Hij heeft twee van zijn misdrijven toegegeven, en heeft Nintendo aangeboden om een flinke smak geld terug te betalen (zo'n 4.5 miljoen dollar) voor de geleden schade. Ook wil hij helpen met het opsporen van andere leden uit zijn hackersgroep Xecuter. Het openbaar ministerie heeft akkoord gegeven om alle andere klachten te laten vallen, mits Browser zich aan zijn woord houdt. De rechter waarschuwt Browser wel dat hij vooralsnog een gevangenisstraf van vijf jaar kan verwachten.
20211005 switcholed6f1659519044

Illegale apparaten, geld witwassen en games verkopen

De groep hackers hebben naast het witwassen van geld ook illegale apparaten gemaakt. Hiermee konden zij en andere gebruikers van de apparaten illegale ROM’s op hun console gebruiken. Ook was Browser het hoofd van de website Maxconsole.com, waarop iedereen illegale chips en apparatuur kon kopen. Tot slot heeft Browser een site gemaakt met een ROM-bibliotheek. Hier kon je illegale kopieën van ongeveer 13.000 games vinden.
In het pleidooi staat dat Nintendo haar Nintendo Switch moet upgraden, zodat deze niet meer met een SX Pro en SX OS chip te hacken zijn. Dit was een bezigheid waar de hackersgroep Xecuter zich ook mee bezig hield. En alhoewel de groep Xecuter de hoofdrol neemt in dit verhaal, zijn er genoeg andere groepen waar Nintendo achteraan zit.