Sony patenteert wat vreemde controller feature

News
woensdag, 05 april 2023 om 17:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Veel game-bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om spelers van games te laten genieten. Soms wordt er dan iets gesuggereerd dat enigszins onverwacht is. Sony heeft nu bijvoorbeeld een patent op een heel bijzondere feature voor een toekomstige controller.
Met de PS5 generatie heeft Sony een aantal interessante features toegevoegd aan de controller. De DualSense heeft haptische feedback en adaptieve triggers die weerstand kunnen geven. Zo worden bepaalde dingen die in de game gebeuren ook voelbaar in de handen van de speler.
Een nieuw patent lijkt nog een stapje verder te willen gaan, zo ontdekte Exputer. Het beschrijft namelijk een controller die voor een deel gemaakt is van een soort gel, waardoor de trillingen van de haptische feedback zich nog beter verspreiden. Hij vormt zich gedeeltelijk naar je handen, waardoor er geen trillingen meer zijn die je mist door de manier waarop je de controller vasthoudt.
Maar dat is niet het meest opvallende aspect van dit patent. Sony beschrijft namelijk dat deze controller door middel van trillingen de temperatuur die je voelt kan regelen. Zo wordt je controller wat warmer in bijvoorbeeld warme gebieden en kouder in een ijslevel.

Gaat de PS5 DualSense je handen verwarmen?

Aangezien dit patent een controller omschrijft die gedeeltelijk niet van plastic is, zal de DualSense deze features waarschijnlijk niet kunnen krijgen. Zelfs als het wel kan, is het maar de vraag of spelers, die soms bij een moeilijk level toch al last kunnen krijgen van zweethanden, zitten te wachten op een verwarmde controller. Veel gaming patenten worden nooit gebruikt en het zou niet heel bijzonder zijn als ook deze features nooit verder worden ontwikkeld.

Populair Nieuws