Monster Energy klaagt indie game aan vanwege 'monster' in de titel

News
woensdag, 05 april 2023 om 16:30
monster energyf1680702794
Monster Energy heeft een nieuw doelwit. Het energiedrankbedrijf klaagt nu namelijk de game Dark Deception: Monsters & Mortals aan vanwege de aanwezigheid van ‘monster’ in de titel.
Sommige bedrijven zijn erg agressief als het aankomt op het ‘beschermen’ van hun merknaam. Zo wilde King, de maker van Candy Crush, copyright aanvragen op de naam ‘candy’ en ook Monster Energy kan er wat van. Het energiedrankbedrijf is berucht als het gaat om het aanklagen van andere bedrijven en dat is nu ook weer het geval.
Volgens Vincent Livings, de oprichter van ontwikkelaar Glowstick, heeft hij namelijk een aanklacht ontvangen van Monster Energy. De reden zou de naam van de indie game Dark Deception: Monsters & Mortals zijn, dat bijna drie jaar geleden is uitgekomen. Volgens Monster Energy zou de naam van de game verwarrend veel lijken op de naam van het energiedrankje.
Het lijkt er alleen op dat Monster Energy nu het verkeerde doelwit heeft gekozen. Via Twitter laat Livings namelijk weten dat Monster Energy ‘een notoire trademark troll’ is en dat ze constant ontwikkelaars ‘pesten en failliet maken met lange en dure rechtszaken'. Livings is wel van plan om de aanklacht aan te vechten en alle communicatie die hij ontvangt van Monster Energy te delen via Twitter.

Niet het eerste slachtoffer van Monster Energy

Vincent Livings en Glowstick zijn inderdaad niet de eerste partij die door Monster Energy zijn aangeklaagd vanwege de naam van hun game. Eerder werd zelfs naar verluidt Ubisoft het doelwit van het energiedrankjesbedrijf.
Ubisoft kwam in 2020 met de game Immortals Fenyx Rising. Een paar jaar eerder was de game alleen aangekondigd onder de naam Gods & Monsters, voordat het plotseling vlak voor release een andere naam kreeg. Dat zou zijn gedaan om een aanklacht van Monster Energy te omzeilen.