Sony onderhandelt nog steeds over PS VR2 tech

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 11:30
playstion vr headset 2022 02 07 144209f1644244988
Sony zou nog steeds bezig zijn met onderhandelingen over de PS VR2 tech die gebruikt moet gaan worden voor de headset. Zo claimt Tobii, de zelfbenoemde “leider” in oogtracking technologie. Het bedrijf laat weten dat ze nog steeds rond de tafel zit met Sony Interactive Entertainment.
Op het moment wordt onderhandeld of ze de provider zullen zijn voor de nieuwe oogtracking software in de PlayStation VR headset van Sony, de PS VR 2. Tobii wil nog niks los laten over de financiële aspecten van de onderhandeling, maar laat dus wel weten dat de PS VR 2 onderhandeling gaande zijn.
Tobii verkoopt haar standaard oog-tracking-camera’s voor net iets meer dan 200 euro. Deze camera’s beschikken over een infraroodsensor die de ogen nauwkeurig kan volgen. De tech werkt al in meer dan 50 games, waaronder Far Cry 6 en Flight Simulator. De ondersteunde games kunnen worden bestuurd door je ogen te richten op specifieke dingen in de games en kan dit duidelijk in de game aangeven door focus punten weer te geven.
Hoe de nieuwe tech de kosten van de PS VR 2 gaat beïnvloeden, is nog niet duidelijk. Overigens heeft Sony zelf ook nog niet aangegeven of de onderhandelingen nog gaande zijn. Sony reageert doorgaans niet op geruchten, al lijkt het hier te gaan om een partner die zelf de details deelt.
playstation vr 2 controllersf1616070635

PS VR2 tech wel al deels bekend

Sony heeft officieel wel al het een en ander aangekondigd rondom PlayStation VR2. Zo wil het bedrijf wel graag oog-tracking-tech gebruiken. Officieel is verder duidelijk dat PS VR 2 4K HDR ondersteund en een 110 graden field of view-optie heeft. Het OLED display zal werken op een 2000x2040 resolutie per oog en zal draaien op 90 tot 120hz.
Sony Interactive entertainment heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht over de releaseperiode van PS VR2. Wel gaan er geruchten dat dit eind 2022 zou moeten zijn, maar dat lijkt onaannemelijk als er nog onderhandeld wordt over de technologie van de headset zelf. Tot er meer informatie is, kun je hier alvast de controllers checken voor de nieuwe headset.