Sony: 'Nog genoeg chips om tot april 12,5 miljoen PS5 consoles te verkopen'

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 17:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Door de semiconductor-chip crisis is het voor veel bedrijven lastig om nieuwe producten te produceren. Volgens Sony is dat voor hen niet zo’n probleem, omdat er nog genoeg chips aankomen om tot april 2022 zo’n 12,5 miljoen PS5 consoles te verkopen.
Hoewel het alweer negen maanden geleden is dat de PlayStation 5 is gelanceerd, is het nog steeds een lastige taak om een next-gen console te bemachtigen. Je moet er of heel erg snel bij zijn of je moet mazzel hebben met één van de lotingen bij Coolblue en BCC.
Eén van de grote redenen van de schaarste van de PS5 lijkt het gebrek aan semiconductor-chips, maar volgens Sony moet dat niet meer zo’n probleem zijn. Tijdens een gesprek met de aandeelhouders tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, heeft CFO Hiroki Totoki gezegd dat Sony genoeg chips heeft geregeld om tot april 2022 zo’n 12,5 miljoen PS5 exemplaren te verkopen.

Recordcijfers voor de PS5

Hoewel consumenten zitten te bedelen om meer voorraad van de next-gen console, doet Sony ondertussen zeer goede zaken met de PlayStation 5. Volgens het Japanse bedrijf is de PS5 zelfs de snelste verkopende PlayStation console aller tijden. In juli heeft de fabrikant namelijk 10 miljoen stuks verkocht, wat een maand sneller is dan de PlayStation 4 - de vorige recordhouder.
Heb je nog geen PlayStation 5 kunnen bemachtigen, check dan nu onze tips hoe je dat het beste kan aanpakken. En houd ook goed ons overzicht in de gaten wanneer er weer een nieuwe voorraad verschijnt!