PS5 snelst-verkopende PlayStation console ooit

News
woensdag, 28 juli 2021 om 16:00
playtation 5 studiof1605864992
De PlayStation 5 is de snelst-verkopende PlayStation console ooit. Zo blijkt uit de nieuwe verkoopcijfers die Sony gedeeld heeft. Op 18 juli 2021 heeft de PS5 de grens van 10 miljoen verkochte exemplaren doorbroken, bijna een maand eerder dan de PS4 dat lukte.
Zo maakt Sony bekend in een persbericht. Ook worden de verkoopcijfers van de verschillende games die sinds de lancering van de PS5 zijn uitgebracht gedeeld. Zo heeft Marvel's Spider-Man Miles Morales inmiddels 6,5 miljoen exemplaren verkocht, terwijl Housemarque's Returnal (die op 30 april verscheen) iets meer dan een half miljoen exemplaren verkocht heeft. Ratchet & Clank Rift Apart, die op 10 juni uitkwam, heeft inmiddels al 1,1 miljoen verkochte exemplaren.
Ook het door Sony San Diego-ontwikkelde MLB: The Show 21 krijgt een update rondom haar verkoopcijfers. De reeks ging dit jaar voor het eerst multiplatform (en is via Xbox Game Pass ook direct gratis) en staat daardoor nu op 2 miljoen verkochte exemplaren. Wel zijn er al meer dan vier miljoen spelers, wat te maken heeft met het feit dat de game dus ook op via Xbox Game Pass te spelen is.
ps5 controllerf1592919068

Jim Ryan over de PS5 voorraad

In gesprek met Gamesindustry.biz vertelt CEO Jim Ryan dat ook de interactiecijfers rondom de PS5 hoger zijn dan ooit in vergelijking met eerdere platformen. Verder wordt ook aangehaald dat Sony nog steeds druk bezig met het opschroeven van de PlayStation 5 voorraad. Het bedrijf is zich er uiteraard van bewust dat nog steeds niet iedereen die de console wil, deze al in huis heeft kunnen halen.
Wel wordt gesteld dat er momenteel nog niet heel veel duidelijkheid is. Ryan verwacht later dit jaar meer informatie te kunnen geven over de beschikbaarheid van de console. Tot die tijd kun je het beste ons artikel volgen met de PS5 voorraad die we dagelijks bijwerken.