Game of Thrones zorgde voor mentale problemen bij Kit Harington

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 16:30
game of thrones kit haringtonf1632215529
Het laatste seizoen van Game of Thrones zorgde voor veel onvrede bij de fans, maar ook de cast heel het moeilijk gehad. Kit Harington zegt nu namelijk mentale problemen te hebben gekregen van de HBO serie.
Dankzij Game of Thrones is Kit Harington plotseling gegaan van een vrije onbekende acteur naar één van de meest bekende gezichten op TV. De acteur speelde namelijk jarenlang de rol van Jon Snow, één van de meest belangrijke karakters in de hitserie van HBO. Game of Thrones heeft alleen ook gezorgd voor wat minder fijne dingen bij de acteur.
In een interview met The Jess Cagle Show op SiriusXM vertelt Harington over de mentale problemen waar hij last van kreeg als een direct gevolg door Game of Thrones.

Carriere op pauze na Game of Thrones

Door de mentale problemen is Kit Harington na het einde van Game of Thrones dan ook niet meer verschenen in andere films of series. Na de HBO serie heeft de acteur namelijk besloten om een pauze in te lassen om echt helemaal op zichzelf te concentreren. The Hollywood Reporter meldt dat in mei 2019 Harington zichzelf ook heeft aangemeld bij een wellness facility om aan zijn mentale problemen te werken. Dat was rond dezelfde tijd dat de finale van Game of Thrones werd uitgezonden.
In het interview met Jess Cagle vertelt de acteur dat hij weer op het punt stond om werk aan te nemen toen ineens de coronapandemie begon. Harington wil waarschijnlijk voorlopig ook niet dezelfde soort rollen spelen, omdat hij ‘niet steeds op zo’n intense plek wil zijn’. De GoT acteur refereert daarbij waarschijnlijk naar de duistere en gewelddadige natuur van de de HBO serie.