Sony, Microsoft willen Warner Bros.-studio’s kopen

News
maandag, 02 mei 2022 om 11:00
gotham knightsf1649944140
Het regent dit jaar overnames in de game-industrie en dat lijkt nog niet voorbij. Zo zou Warner Bros. op zoek zijn naar een koper voor haar gamestudio’s. Onder andere Sony en Microsoft zouden interesse hebben.
Volgens insider en journalist Imran Khan is Warner Bros. druk op zoek naar mogelijke kopers voor haar gamestudio’s. Khan geeft aan er nog te weinig van te weten om iets zekers te zeggen, maar volgens hem zouden Sony en Microsoft gegadigden zijn. Daarnaast zouden ook EA, Take-Two, Tencent, NetEase en PUBG Corp. interesse hebben.
Geruchten dat Warner Bros. van haam game-studio’s af wil doen al langer de ronde, al heeft het bedrijf ze eerder ontkend. Toch hebben ook andere insiders, zoals Jeff Grubb gehoord dat er (weer) interesse is in overnames van de studio’s. Dat zou bovendien ook kloppen met eerdere claims dat er nog lang geen einde is aan de grote overnames van dit jaar.

Wat is Warner Bros. van plan met gaming?

Zoals gezegd zijn er al langer berichten dat Warner Bros. van haar gaming-divisie af wil. Het bedrijf is eigenaar van onder andere Rocksteady (Suicide Squad: Kill the Justice League), Avalanche Software (Hogwarts Legacy) en TT Games (LEGO Star Wars: The Skywalker Saga). Voor al deze studio’s zouden één of meerdere nieuwe eigenaars gezocht worden.
Maar Warner Bros. is ook eigenaar van een aantal licenties die populair zijn. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Harry Potter, Batman en The Lord of the Rings. Warner Bros. zou van plan zijn om deze franchises via licenties aan andere studio’s uit te lenen.