Dit zijn de slechtste games van 2023 volgens Metacritic

News
woensdag, 20 december 2023 om 10:30
lord of the rings gollumf1686736250
2023 was een jaar vol ijzersterke games, maar er zijn ook titels uitgekomen die aan de compleet andere kant van het spectrum vallen. Volgens Metacritic zijn dit de slechtste games van 2023.
Met titels als Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Street Fighter 6, Alan Wake 2, Final Fantasy XVI, Sea of Stars en nog veel meer, is er voor iedereen dit jaar wel een topgame uitgekomen. Als gamers hebben we dan ook niks te klagen gehad als het aankomt op meesterwerken.
Maar 2023 wordt niet alleen maar gekenmerkt door de goede games die zijn uitgekomen. Dit jaar zijn er namelijk ook veel titels verschenen die direct in de prullenbak gegooid mogen worden. Metacritic heeft daarom nu een lijstje opgesteld met de tien games die de slechtste Metacritic score (met meer dan zeven reviews) hebben ontvangen in 2023. De ‘erelijst’ ziet er als volgt uit:
  1. The Lord of the Rings: Gollum – 34
  2. Flashback 2 – 35
  3. Greyhill Incident – 38
  4. Quantum Error – 40
  5. Testament: The Order of High-Human – 41
  6. Crime Boss: Rockay City – 43
  7. Hellboy: Web of Wyrd – 47
  8. Gangs of Sherwood – 48
  9. Loop8: Summer of Gods – 49
  10. Gargoyles Remastered – 49

Nog meer slechte games

Door de regel die Metacritic aanhoudt dat er meer dan zeven professionele reviews over een game geplaatst moeten zijn, ontbreken er een aantal opvallende titels op de lijst. Zo zullen velen bijvoorbeeld Skull Island: Rise of Kong op de lijst hebben verwacht, evenals The Walking Dead: Destinies. Beide games van uitgever GameMill Entertainment zijn extreem slecht ontvangen en Skull Island wordt zelfs gezien als oplichterij.
Een andere game die eigenlijk niet op de lijst mag ontbreken is The Day Before. Slechts vier dagen na de lancering besloot ontwikkelaar Fntastic de deuren te sluiten en te stoppen met updates voor de game. Het duurde niet lang voordat Steam besloot om de game niet meer te verkopen.