Deze films werden in 2022 het meest gestreamd

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 10:00
2021 12 15 encantof1639653024
Het succes van een film wordt vaak gemeten aan de opbrengsten wanneer hij in de bioscoop draait. Maar hoe vaak een film thuis misschien nog bekeken wordt mag ook niet onderschat worden. Kijkcijferanalysebureau Nielsen heeft een opvallende lijst van de meest gestreamde films in 2022.
Streaming maakt het vrij makkelijk om een film constant opnieuw te kijken, of om zonder al te veel instapkosten te experimenteren met iets wat je normaal gesproken misschien niet zo snel zou kijken. Vooral het herkijken van films en series lijkt een grote rol te hebben gespeeld in de meest bekeken films van vorig jaar. De top 15 die Nielsen heeft samengesteld staat namelijk bol van geliefde Disney en Pixar-films van de laatste tien jaar.
Zo staat het populaire Encanto op nummer 1, gevolgd door Turning Red. Beide films waren maar kort of niet te zien in de bioscoop, wat de streamingaantallen waarschijnlijk opkrikt. Dat kan alleen niet gezegd worden voor bijvoorbeeld Moana, Frozen en Zootopia, die gewoon aanhoudende populariteit lijken te genieten. In totaal zijn 10 van de 15 meest gestreamde films uitgegeven door Disney.
De overige vijf films waren te zien op Netflix. Een groot aantal was een Netflix Original. The Adam Project en Don’t Look Up staan bijvoorbeeld hoog. Universals Sing 2 was de meest gestreamde film op Netflix.

Slechts één Marvel film goed bekeken op streaming

Superhelden films worden vaak genoemd als de films die het grote publiek trekken, maar opvallend genoeg is er maar één Marvel-film in de top 15 te zien. Bijzonder is ook dat het Eternals is, een film die in de bioscoop flopte en ook niet bijzonder goed ontvangen werd. Mogelijk zijn er veel kijkers die MCU-films normaal gesproken één keer in de bioscoop kijken, maar Eternals oversloegen en toen maar op Disney+ hebben gestreamd.

Populair Nieuws