Star Trek legende Nichelle Nichols overleden

News
maandag, 01 augustus 2022 om 10:01
2022 08 01 nichelle nichols star trekf1659340885
De actrice Nichelle Nichols is overleden op 89-jarige leeftijd. Nichols was bekend van haar rol als Nyota Uhura, de luitenant van kapitein Kirk in de oorspronkelijke Star Trek serie. Nichols is een natuurlijke dood gestorven.
Het nieuws van Nichols’ dood werd gebracht op haar Instagram-account. Daar deelde haar zoon, Kyle Johnson, dat zijn moeder op 30 juli was komen te overlijden. Hij gelooft dat Nichols nog generaties lang zal inspireren en vraag privacy voor zichzelf en de rest van Nichols’ familie. Afscheidsdiensten zullen alleen voor familie en goede vrienden zijn.
Nichelle Nichols schreef in Star Trek geschiedenis als de eerste zwarte vrouw in een hoofdrol op de Amerikaanse televisie. Voordat ze in Star Trek werd gecast werkte ze als achtergrondzangeres en -danseres voor jazz-legende Duke Ellington. Ook was ze te zien in de film Porgy and Bess.

Nichelle Nichols stopte bijna als Uhura

Op zeker moment overwoog Nichols om Star Trek te verlaten. Niemand minder dan Dr. Martin Luther King Jr., die zelf Star Trek-fan was, overtuigde haar ervan om te blijven, omdat haar rol een enorme significantie had. Uiteindelijk speelde ze Uhura gedurende de hele loop van de serie en in de films die in de jaren 80 en 90 verschenen.
Voormalig Star Trek-collega George Takei (Hikaru Sulu) heeft al gereageerd op Nichols’ overlijden. Hij geeft op Twitter aan later meer te zeggen over zijn collega. Voor nu wil hij eerst het verlies verwerken. Ook William Shatner (Kirk) laat weten Nichols te zullen missen.