Dit zijn de gratis PS Plus Essential games van augustus 2022

Article
zaterdag, 30 juli 2022 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Een nieuwe maand betekent nieuwe gratis games voor PS Plus abonnees. Deze maand heeft Sony drie toppers in de aanbieding en goed nieuws voor Yakuza fans. Wij nemen de gratis games voor augustus met je door.
Het is weer eind van de maand en dat betekent altijd een mooie tijd voor PS Plus abonnees. Sony maakt de laatste woensdag voor de eerste dinsdag van de maand bekend welke gratis games er naar de dienst komen en deze maand stelt dat zeker niet teleur! Nadat de games eerder op de dag al -traditioneel inmiddels- uitlekten heeft Sony de line up inmiddels bevestigd.
In augustus kunnen PS Plus abonnees genieten van de volgende games:
Daarnaast kwam Sony met nog meer goed nieuws: De gehele Yakuza serie komt de komende maanden naar PS Plus Extra en PS Plus Premium! Voor het zover is stellen we de PS Plus Essential games voor augustus aan jullie voor.

Yakuza: Like a Dragon

De Yakuza serie staat bekend om zijn epische verhaallijnen, gesitueerd in de fictieve stad Kamurocho, die beheerst wordt door diverse Japanse maffiafamilies. Waar Kazuma Kiryu de centrale persoon is in de eerdere delen van Yakuza, start Like a Dragon met een nieuwe protagonist: Ichiban Kasuga. Ichiban is een lagere yakuza uit Tokio die een 18 jaar lange gevangenisstraf uitgezeten heeft voor een misdaad die hij niet begaan heeft.
Blijkbaar heeft Ichiban nog niet genoeg te lijden gehad, bij terugkeer wordt hij genegeerd en later zelfs voor dood achtergelaten in een sloppenwijk van Kamurocho. Daar moet hij zich proberen te herpakken en er achter zien te komen waarom hij door zijn eigen familie verraden is.
Like a Dragon heeft veel overeenkomsten met de eerdere Yakuza delen: een intrigerend verhaal over de Japanse onderwereld, een stad met veel bizarre sidequests, minigames, collectibles, arcade hallen en ngo veel meer. Like a Dragon is het eerste deel in de hernieuwde epische verhaallijn, dus een perfect moment om kennis te maken met deze geweldige serie.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Tony Hawk is een legende in de skateboarding wereld. Hawk staat synoniem aan skateboarding en terecht. Als pionier van de sport en meest succesvolle promotor heeft The Birdman eigenhandig de sport groot gemaakt. Hawk domineerde de sport rond de eeuwwisseling en haalde de ene na de andere grote prijs binnen. Ook was hij de eerste die de 900-graden spin truc wist te completeren.
Er zijn veel verschillende games met zijn naam geproduceerd en twee daarvan zijn in deze remaster opnieuw tot leven gewekt. Pro Skater 1 en 2 waren de eerste games waaraan Hawk zijn naam verbonden had.
Met deze remake kan een nieuwe generatie kennis maken met Hawk en vele andere skateboarding grootheden en de meest waanzinnige trucs uithalen in een van de vele omgevingen onder de begeleiding van een bijzonder sterke muziekselectie. Pro Skater 2 wordt door velen gezien als de beste editie uit de hele serie.

Little Nightmares

Deze game zou bijna ondergesneeuwd raken onder het geweld van Yakuza en Tony Hawk, maar dan zou je echt wat missen. Little Nightmares is een sidescroller platformer waarin een klein meisje, Six genaamd moet ontsnappen aan The Maw, een wezen dat rechtstreeks uit je nachtmerries lijkt te komen.

Little Nightmares is een puzzel platformer, die wat gameplay wel wat weg heeft van Limbo. De game is niet bijzonder lang, maar weet je in die tijd flink aan te pakken. De game doet geen moeite om de bloederige details van je acties te verbloemen. Je hebt honger, dus eet je een dode rat. Je wordt in het nauw gedreven, dus schroom je niet om een arm van je vijand af te hakken, als je de optie hebt. Speel op eigen risico dus!

Gratis games voor PS Plus Essential in augustus, nog meer goed nieuws!

Augustus brengt dus goed nieuws voor fans van Yakuza, skateboarding en horror-platforming. Maar, daar heeft Sony het niet bij gelaten! De reveal van de PS Plus Essential games ging gepaard bij meer goed nieuws voor Yakuza-fans: de gehele serie rond Kiryu komt de komende maanden naar PS Plus Extra!
In augustus kunnen PS Plus Extra en PS Plus Premium abonnees al starten met Yakuza 0, Yakuza Kiwami en Yakuza Kiwami 2 vanaf midden augustus, de maanden daarna volgen de overige delen, Yakuza 3 Remastered, Yakuza 4 Remastered, Yakuza 5 Remastered en Yakuza 6: The Song of Life.
Dat betekent dat voor het einde van het jaar PS Plus abonnees het gehele avontuur van Kiryu zelf kunnen beleven in alle zeven delen. Dat belooft wat!