Sony: "Lancering PS5 nog steeds in 2020"

News
vrijdag, 21 augustus 2020 om 16:00
Door het coronavirus moeten veel games en producten worden uitgesteld. Volgens Sony hoeven we alleen niet bang te zijn dat de PS5 uitgesteld wordt, want de planning is nog steeds om de console in 2020 uit te brengen.
Microsoft heeft eerder deze maand eindelijk bekendgemaakt wanneer de Xbox Series X ongeveer zal uitkomen. Volgens het Amerikaanse bedrijf moet de console in november in de winkelschappen liggen voor een vooralsnog onbekend prijskaartje.
Tot op heden heeft Sony alleen nog maar bekendgemaakt dat de PS5 ‘voor de feestdagen’ moet verschijnen, toen het officieel het bestaan van de next-gen console erkende. Sindsdien hebben we alleen weinig meer gehoord over een releasedatum voor de PS5. In gesprek met GamesIndustry laat Sony’s hoofd marketing Eric Lempel alleen weten dat de lancering van de console nog steeds gepland staat voor 2020 en het niet uitgesteld gaat worden naar 2021.

Uitgestelde launchgames

Welke games we allemaal gaan zien bij de lancering van de next-gen consoles is nog niet bekend. Veel PS5 games die nu zijn aangekondigd staan gepland voor 2021 of zijn uitgesteld, zoals Deathloop. Ook de system seller voor de Xbox Series X, Halo Infinite, zal pas uitkomen in 2021, wat een flinke klap zal zijn voor Microsoft.