PS5 exclusive launchgame Deathloop uitgesteld tot 2021

News
woensdag, 19 augustus 2020 om 8:15
deathloopf1591944355
Sony had met Deathloop een mooie launchgame te pakken. De PS5 exclusive zou gelijktijdig met de console uitkomen, maar de releasedatum kan door Arkane Studios niet gehaald worden. Daarom is de game nu uitgesteld tot 2021.
Dat liet Arkane Studios via Twitter weten. De releasedatum van de game is verplaatst naar het tweede kwartaal van 2021. De reden hiervoor is er een die we veel horen de laatste tijd. Iedereen moet vanuit thuis werken door het coronavirus en dus gaat de ontwikkeling langzamer dan gepland. Arkane Studios wil de hoogst mogelijke kwaliteit bieden als de game uit komt en dat kan niet als deze al in de schappen moet liggen met de release van de PS5.
Om haar doelen te halen en een kwalitatief goede game af te leveren wordt de datum daarom verschoven. De extra tijd die Arkane Studios hiermee krijgt zal gebruikt worden om de wereld nog meer tot leven te brengen. Op die manier wil de studio aan de verwachtingen van fans voldoen.

PS5 line-up iets minder sterk door uitstel Deathloop

Door de uitgestelde game van Arkane Studios is de line-up van PS5 exclusieve launchgames net even wat uitgedund. Gelukkig krijgt de console nog steeds exclusieve titels op de releasedag. Zo komt bijvoorbeeld Spider-Man: Miles Morales op de dag van de consolerelease naar de PS5. Verder is het vanaf de release van de PS5 ook mogelijk om tal van PS4 games op de console te spelen die een gratis upgrade krijgen.
Niet alleen Sony kampt met exclusieve titels die niet op tijd voor de consolerelease uitkomen. Eerder al werd bekend dat Halo Infinite geen Xbox Series X launchgame zal worden. 343 Industries krijgt de game niet op tijd af en heeft de Xbox exclusive uitgesteld tot 2021.