Sony koopt rechten EVO vechttoernooi en kondigt nieuwe versie aan

News
vrijdag, 19 maart 2021 om 10:00
mortal kombat 11 ultimatef1606488678
eSports worden steeds groter en Sony wil nu ook een graantje meepikken. Het Japanse bedrijf heeft namelijk de rechten van het EVO toernooi overgenomen, een kampioenschap waarbij verschillende fighting games worden gebruikt voor officiële gevechten.
De laatste tijd staat Microsoft veel in de schijnwerpers door de overname van Bethesda en Zenimax en de extra games op de Xbox Game Pass die de nieuwe samenwerking tot gevolg heeft. Sony zit alleen ook niet stil wat dat betreft en heeft aangekondigd nu de rechten van het EVO vechttoernooi te hebben gekocht.
Liefhebbers van fighting games zal die naam bekend in de oren klinken. Al sinds 1996 worden er namelijk toernooi georganiseerd door EVO voor een heel scala aan legendarische vechtgames. Van Tekken en Street Fighter tot aan de kleurrijke arena’s van Super Smash Bros. Ultimate. Samen met eSports-bedrijf RTS zal Sony nu de organisatie van de toernooien op zich gaan nemen en co-founders Tom en Tony Cannon zullen als adviseurs aanblijven.

Meteen een nieuwe EVO toernooi door Sony

Het Japanse bedrijf zal zeker niet eerst langzaam verkennen wat het met de nieuwe rechten wil gaan doen, want in dezelfde blogpost maakt Sony bekend dat EVO dit jaar al terugkeert als EVO Online. Aangezien het coronavirus nog steeds roet in het eten gooit van fysieke evenement, zal er dit jaar een online toernooi worden gehouden.
Van 6 tot 8 en van 13 tot 15 augustus zal er gevochten worden tussen spelers over de hele wereld in verschillende games. Iedereen kan zich kwalificeren voor de toernooien in Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate en Guilty Gear, om vervolgens te gaan strijden voor de titel in een live toernooi. In de komende weken en maanden zal Sony bekendmaken wat het nog meer in petto heeft voor EVO.