Sony komt stilletjes met heel handige PS5 update

News
maandag, 16 oktober 2023 om 13:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PS5 krijgt er af en toe features bij, meestal via grote updates. Maar ook de kleinere updates zijn soms verrassend handig. Sony rolt nu bijvoorbeeld bijna stiekem een feature uit waarmee je games makkelijker up to date blijven.
Als je een game weer opstart nadat je hem een tijdje niet hebt gespeeld, is het voor de meeste spelers wenselijk dat hij ook helemaal up to date is. Dat was op PS5 alleen niet altijd makkelijk te controleren. Als een game niet bij je tien laatst gespeelde games hoorde en dus niet meer op je home-scherm stond, moest je hem opstarten om te kijken of er een update was.
Om die update vervolgens te installeren, moest je de game eerst weer afsluiten, om hem vervolgens natuurlijk weer op te moeten starten om hem te spelen. Al met al waren het een hoop stappen, helemaal als je bedenkt dat je wel makkelijk kon zoeken naar updates voor games die op je home-scherm stonden. Een nieuwe update lost dat nu op.
De update is niet aangekondigd door Sony, maar verschillende gebruikers melden dat ze nu in de Game Library een game kunnen selecteren om te zoeken naar updates zonder de game op te starten. Er zijn nog wel gebruikers die deze feature niet kunnen gebruiken. Waarschijnlijk is er sprake van een geleidelijke uitrol van deze update.

Wanneer was de laatste grote PS5 update?

Deze PS5 update is natuurlijk betrekkelijk klein en zal ook niet voor alle spelers even interesssant zijn. De laatste grote update was nog niet zo heel lang geleden. In september kreeg de PS5 een grote update, met onder andere ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid.