PS5 vs PS5 Slim - De verschillen uitgelicht

Article
woensdag, 03 januari 2024 om 12:00
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Eerder deze week maakte Sony officieel een vernieuwd model van de PlayStation 5 bekend. De kleinere, compactere versie van de PS5 noemen we voor het gemak maar even de PS5 Slim. Tijd om de PS5 en de PS5 Slim naast elkaar te zetten en alle verschillen te belichten.
PlayStation is inmiddels alweer aanbeland bij haar vijfde consolegeneratie en die is alweer bijna drie jaar onderweg. Zoals traditie het wil, is het daarom tijd voor een nieuwe variant van de console, zoals ook bij de PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4 het geval was. Deze kregen uiteindelijk allemaal de Slim-naam.

PS5 Slim is kleiner dan de PS5

Voor de PlayStation 5 is dat momenteel niet het geval, maar het valt niet te ontkennen dat deze wel toepasselijk zou zijn. Het vernieuwde PlayStation 5-model is namelijk zo’n 30 procent kleiner in volume.
Het apparaat wordt daardoor ook een stukje lichter, namelijk in zijn zwaarste vorm 3,2 kilogram. Daarmee is de console al 18 procent lichter ten opzichte van het oorspronkelijke PlayStation 5-model. Mocht je kiezen voor een editie zonder disclade, is de console zelfs 2,6 kilogram.

Afneembare disclade

Dat brengt ons direct bij de grootste verandering van de PlayStation 5 Slim. Het nieuwe ontwerp is namelijk geïntroduceerd met een afneembare disclade in gedachten. De PS5 Slim kun je in twee varianten kopen, namelijk een versie met disclade (die je vervolgens los kunt halen) of een versie die standaard zonder disclade komt.
Wie voor de laatste optie kiest, kan altijd nog terugkomen op zijn keuze en op een later moment de disclade kopen. Deze kost los 119,99 euro en is vervolgens gemakkelijk te bevestigen aan de PlayStation 5. Dat geeft je onder andere de optie om games in de winkel te halen en te spelen en om 4K Blu-Rays te bekijken.
Uiteindelijk ben je bij de losse aanschaf van een disclade op een later moment wel duurder uit. De losse disclade kost immers 119,99 euro, terwijl de prijzen van de PS5 Slim gelijk blijven met die van de huidige PlayStation 5-modellen. Dat wil zeggen 449,99 euro voor de All-Digital PS5 en 549,99 euro voor de normale editie van de PlayStation 5. Onder aan de streep ben je bij de losse aanschaf van die disclade op een later moment dus twee tientjes meer kwijt.

Meer opslaggeheugen

Naast een afneembare disclade is er nog een andere aanpassing te vinden voor de PlayStation 5 Slim. Het nieuwe model heeft namelijk standaard een 1TB SSD. De oorspronkelijk versie van de PlayStation 5 had slechts 825 GB en werd daarom vaak gekraakt. Vooral omdat je uiteindelijk slechts 668 GB aan opslagruimte overhield voor games. Dat zal nu gelukkig wel een stukje meer zijn.

Stand niet meer inbegrepen

Een ander verschil met de PS5 Slim ten opzichte van de oorspronkelijke PlayStation 5 is dat je niet meer direct een standaard krijgt om de PS5 rechtop te zetten. Deze is los verkrijgbaar en nodig als je goede luchtstroming door de console wil hebben. Je wil immers niet dat de console oververhit raakt.
De standaard kost 29,99 euro en oogt iets anders dan de inbegrepen standaard die bij de oude modellen geleverd wordt. De nieuwe stand is namelijk transparant en kan daardoor wat makkelijk weggewerkt worden in het decor van je entertainmentruimte. Ook de kickstand om de console horizontaal neer te leggen is aangepast en is nu iets kleiner.
Een releasedatum is er nog niet voor de PlayStation 5 Slim. Ben jij nog op zoek naar een PlayStation 5 en ben je door het nieuwe model van plan om te wachten? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Populair Nieuws

Laatste Reacties