Dolby Atmos update voor PS5 nu beschikbaar

News
woensdag, 13 september 2023 om 17:00
playstation 5 thumbf1624433855
Eerder deze zomer werd een nieuwe update voor de PS5 aangekondigd. Die zou onder andere Dolby Atmos naar de console brengen. Die update is nu beschikbaar om te downloaden.
Nadat er eerder deze zomer een grote udpate in bèta beschikbaar werd, kunnen alle PS5-eigenaren deze nu downloaden. Een belangrijke feature van de update is ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid. Het geluid van games wordt door de PlayStation automatisch geschikt gemaakt voor Atmos-apparaten, maar de apps van bijvoorbeeld streamingdiensten moeten eerst zelf een update krijgen om van dit audioformat gebruik te maken. Daar heeft Sony geen rechtstreekse controle over.
Een andere grote update is dat je nu twee controllers kunt gebruiken voor dezelfde speler. Dat biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van toegankelijkheid en kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een kind te helpen met een moeilijk deel van een game. Elke controller kan ingesteld worden als hulpcontroller, met uitzondering van de DualSense Edge.
De nieuwe update breidt Remote Play uit naar verschillende nieuwe Android-apparaten. Verder geeft de DualSense nu haptische feedback in menu’s. Er zijn unieke signalen voor verschillende functies in het menu.

Veel grotere SSD te installeren dankzij PS5 update

Als je veel games hebt en ze niet aldoor wil verwijderen om ruimte te maken, heeft de update nog meer goed nieuws. Je kunt nu namelijk veel meer SSD-opslag installeren. De maximale grootte die nu wordt ondersteund is 8 Terabyte.

Populair Nieuws