Patent hint naar nieuwe PS5 DualSense feature

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 15:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Vrijwel alle techgiganten registreren met regelmaat een nieuw patent. Dat hoeft niet per se ergens op uit te draaien, maar soms willen ze nog wel eens een toekomstplan onthullen. Zo lijkt er nu een nog onbekende functie voor de PS5 DualSense ontdekt te zijn.
In een recent gepubliceerd patent staat te lezen hoe het touchpad van een DualSense (of DualShock 4) eventueel gebruikt zou kunnen worden als een vlak om op te tekenen. Het patent werd al in 2020 aangevraagd, maar is onlangs pas gepubliceerd. Tot nu toe is er nog niets mee gedaan.
Volgens het patent kan de controller een bestand maken van de precieze beweging van een vinger over het touchpad. Deze kan vervolgens naar de console gestuurd worden. Zo kunnen (vrij basale) tekeningetjes eventueel gebruikt worden in een game als bijvoorbeeld de oplossing voor een puzzel.
Het is niet duidelijk of Sony daadwerkelijk concrete plannen heeft om deze tekenfunctie te gaan gebruiken in games. Zoals gezegd blijven patenten soms liggen als een functie die een apparaat zou kunnen hebben, maar nooit daadwerkelijk krijgt. Wel weten we dankzij bijvoorbeeld de Nintendo DS dat het tekenen van vormen en letters een functie kan hebben in sommige game-genres.
playstation 5 dualsense ps5f1604590637

PS5 wordt weer beter beschikbaar

Of je nu binnenkort een tekenfunctie kunt verwachten of niet, het lijkt er wel op dat je weer meer kansen krijgt om met een PS5 aan de slag te gaan. De console duikt steeds vaker op in winkels als MediaMarkt. Dat klopt ook met Sony’s verwachting dit jaar meer exemplaren van de console te gaan leveren.