Sony is nu alweer PlayStation Mobile baas kwijtgeraakt

News
maandag, 19 juni 2023 om 16:00
playstation studiosf1644495260
Twee jaar geleden heeft Sony de PlayStation Mobile-divisie opgericht, met Nicola Sebastiani als leidinggevende. Maar Sony is de voormalige topman van Apple nu alweer kwijtgeraakt.
Door de jaren heen is de PlayStation-tak van Sony steeds verder gegroeid en er wordt nu ook steeds meer gekeken naar andere platformen. Zo is er in 2020 begonnen met ports naar PC, waar ondertussen al veel successen uit voort zijn gekomen, zoals God of War en Marvel’s Spider-Man Remastered.
In 2021 heeft Sony ook de PlayStation Mobile-tak opgericht, om games voor iOS en Android te ontwikkelen. Daarvoor was ook meteen een grote naam binnengehaald. Nicola Sebastiani zou de nieuwe taak gaan leiden en was ook verantwoordelijk voor het overnemen van Savage Game Studios.
Sony moet nu alleen op zoek naar een nieuwe baas voor PlayStation Mobile. Sebastiani heeft namelijk het bedrijf verlaten, zo meldt MobileGamer.biz. Waarom de topman is vertrokken is niet bekend.

Grote plannen voor PlayStation Mobile

Hoewel de grootste inkomsten voor PlayStation nu nog afkomstig zijn van de consoles en de games die ervoor worden ontwikkeld, moet daar in de nabije toekomst verandering in komen. Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering gezegd dat de verwachting is dat in 2025 de helft van de inkomsten van PC en mobile vandaan komen.
Bij de aankondiging dat Savage Game Studios werd overgenomen, zei Hermen Hulst al dat mobile één van de core onderdelen van PlayStation moet worden. Volgens het hoofd van PlayStation Game Studios zal dat alleen niets afdoen aan de ervaring voor console spelers.