Sergio Perez maakt zich zorgen over snelheid van zijn Red Bull

News
maandag, 19 juni 2023 om 16:30
sergio perez gp canada 2023f1687184283
Max Verstappen is dominant bezig in de Formule 1, maar Sergio Perez kan zijn teamgenoot bij lange na niet volgen. De coureur wil dan ook met het team onderzoek waar zijn gebrek aan snelheid vandaan komt.
Met het gemak waarmee Max Verstappen de overwinningen aan elkaar rijgt met de RB19, zou je verwachten dat teamgenoot Sergio Perez ook elk raceweekend in ieder geval op het podium kan eindigen. Maar de Mexicaan heeft al drie Grands Prix op rij Q3 niet gehaald en is even vaak naast het podium beland.
Het verschil in snelheid tussen de twee coureurs begint ondertussen dan ook opmerkelijk te worden. Waar Perez eerst nog hoop had om Verstappen uit te dagen voor de titel, wordt nu eerder de vraag opgeworpen wie de Mexicaan moet vervangen bij Red Bull Racing.
Ook tijdens de GP van Canada had Perez niet de snelheid om de twee Ferrari’s voor zich in te halen. De coureur maakt zich zorgen daarover en wil samen met Red Bull Racing onderzoeken waar het gebrek aan snelheid vandaan komt. Dat vertelt hij in gesprek met F1 TV.

“Ik maak me er heel erg zorgen over. We begrijpen namelijk niet waarom en dat maakt het zo raar. Wij moeten erachter komen hoe het kan en samen zitten om proberen te begrijpen wat er aan de hand is. We begonnen goed aan het weekend, maar hebben een aantal veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de banden, misschien speelt dat een rol.”

Perez onder druk op de ranglijst

Door de reeks aan mindere resultaten begint Perez ook snel terug te vallen op de ranglijst. De Mexicaan staat momenteel nog wel tweede met 126 punten, maar Fernando Alonso is hem genaderd tot slechts negen punten en ook Lewis Hamilton komt dichterbij. Ondertussen heeft Verstappen flink afstand genomen met al 195 punten.