Hideo Kojima is nauw betrokken bij productie van Death Stranding film

News
maandag, 19 juni 2023 om 15:30
death strandingf1593412116
Vorig jaar is aangekondigd dat er een film van Death Stranding wordt gemaakt. Hideo Kojima laat zijn kindje niet zomaar aan anderen over, want de ontwikkelaar is nauw betrokken bij de productie van de film.
Bij de games van Hideo Kojima komt vaak een cinematisch aspect kijken. Zo kenden de Metal Gear Solid games bijvoorbeeld erg lange cutscenes en was er natuurlijk ook een grote nadruk op het verhaal. Dat aspect komt ook weer naar voren in Death Stranding, de meest recente game van Kojima.
De nieuwe IP heeft ook meteen voor een gehele franchise gezorgd. Kojima werkt momenteel namelijk aan Death Stranding 2, maar vorig jaar is ook nog eens een film van Death Stranding aangekondigd.
Met zijn voorliefde voor cinema gingen er geruchten dat Kojima mogelijk de film zelf zou regisseren. Dat is niet het geval, maar de ontwikkelaar is wel op meerdere manieren betrokken bij de film. Dat laat hij weten via Twitter.

“Om het duidelijk te maken, ik ben nauw betrokken bij het produceren, overzien, plotting, de look, design en inhoud van de film-adaptatie van Death Stranding. Ik ben alleen niet in leiding van de regie.”

Wie gaat er in de Death Stranding-film spelen?

Wie wel de regisseur zal zijn voor Death Stranding is nog niet bekend. Ook zijn er nog weinig andere details bekend over de film. Zo is het momenteel niet duidelijk of de acteurs in de game terug zullen keren voor een rol in de film.
Dat laatste is wel goed mogelijk, aangezien Kojima heeft gewerkt met een aantal grote namen in de filmindustrie. Zo spelen onder andere Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux in de game.