'Sony weerhoudt Insomniac Games van praten over abortusrechten'

News
woensdag, 18 mei 2022 om 14:00
marvels spider man 2f1649944285
Volgens een interne e-mail van Insomniac Games CEO Ted Price mag de populaire studio zich niet mengen in de discussie over abortusrechten die nu gaande is in de Verenigde Staten. Uit de mail lijkt de beslissing van hogerhand bij Sony te komen.
Als bedrijf wil je soms een uitspraak doen over politieke ontwikkelingen, maar dat mag niet altijd als er een overkoepelend bedrijf. Het lijkt momenteel te gebeuren met Insomniac Games die, volgens een interne e-mail van CEO Ted Price, niks mag delen over de abortusrechten discussie in de Verenigde Staten. In de e-mail wordt specifiek gemeld dat Sony geen uitspraken zal gedogen over het onderwerp.
In de mail benadrukt Insomniac Games CEO Ted Price nog dat de studio normaal gesproken heel veel autonomie heeft en dat het zelf beslissingen mag maken, maar dat Sony nog steeds de touwtjes in handen heeft en het eindwoord heeft. Het besluit van Sony zal niet voor iedereen als een verrassing komen. Een week geleden hoorden we namelijk al over een interne e-mail van PlayStation-baas Jim Ryan waarvan de inhoud door medewerkers al gauw werd omschreven als 'toondoof'.
ratchet clankf1580387648

Sony en abortusrechten

Na de e-mail van Jim Ryan heeft Sony wel aangekondigd geld te doneren aan een goed doel wat abortusrechten ondersteunt, iets wat het bedrijf samen met Insomniac Games gaat doen. Toch weerhoudt de consolegigant zijn studio's om zich verder uit te spreken over het onderwerp. De eerste studio die zich uitsprak over abortusrechten was Bungie, een studio die nu ook onderdeel is van PlayStation, al lijkt die deal wel op losse schroeven te staan.

Populair Nieuws