PlayStation-medewerkers zijn woedend op Jim Ryan

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 13:30
playstationf1625154278
PlayStation-baas Jim Ryan heeft een e-mail verstuurd naar zijn werknemers. Daarin riep hij op om de meningen van collega’s rondom de abortuswetgeving in de VS te respecteren. De e-mail schoot alleen bij veel medewerkers in het verkeerde keelgat.
Onlangs lekte uit dat het Hooggerechtshof van de VS een uitspraak in een belangrijke zaak ongedaan wil maken. De uitspraak in de zaak Roe v. Wade maakt het in de VS legaal om een abortus uit te laten voeren. Als deze wordt teruggedraaid zal dat in veel staten weer illegaal worden.
Dat zorgt voor de nodige discussie in het land en kan ook leiden tot spanningen op de werkvloer. PlayStation-baas Jim Ryan lijkt conflict te willen voorkomen en riep werknemers daarom in een e-mail (gezien door Jason Schreier van Bloomberg) op om elkaars mening te respecteren.
Vervolgens probeerde Ryan in dezelfde e-mail een wat luchtigere sfeer te creëren. Dat deed hij door vijf alinea’s te schrijven over de verjaardagen van zijn katten en zijn wens om ooit een hond te nemen.
Begrijpelijkerwijs konden veel werknemers het gebrek aan een helder standpunt niet waarderen. Veel vrouwelijke medewerkers vonden de toon van het bericht bovendien respectloos. Eén medewerker vertelt dat ze ‘nog nooit zo boos is geweest om de verjaardag van een kat’.

Wat is er in Amerika gaande met abortus?

In Amerika is er, net als overal, de nodige verdeeldheid over abortus. Nu er een conservatieve meerderheid is in het Hooggerechtshof lijkt het recht van een vrouw op abortus elk moment te kunnen vervallen. In sommige gevallen is een foetus niet levensvatbaar en is de zwangerschap levensbedreigend voor de moeder, maar zelfs in die gevallen willen veel staten abortus verbieden.