Controversiële partij koopt Nintendo-aandelen

News
woensdag, 18 mei 2022 om 14:30
De game-industrie is behoorlijk lucratief, dus het komt geregeld voor dat partijen buiten die industrie investeren in gamebedrijven. Nu is er bijvoorbeeld een aardige investering gedaan in Nintendo. Saoedi-Arabië heeft namelijk aardig wat aandelen gekocht.
Saoedi-Arabië heeft via het Public Investment Fund (PIF) aandelen gekocht in Nintendo. Het gaat om 5,01 procent van de aandelen. Daarmee is het land volgens Bloomberg nu de op vier na grootste aandeelhouder van Nintendo.
Het PIF heeft kroonprins Mohammed Bin Salman als voorzitter. Hij heeft in de afgelopen jaren vaker via het PIF en andere partijen aandelen gekocht in game bedrijven. In 2020 kocht het PIF bijvoorbeeld voor miljarden aan aandelen in Activision Blizzard, EA en Take-Two.
De bedoeling van al deze investeringen is dat Saoedi-Arabië minder afhankelijk wordt van inkomsten van olie. De investeringen staan alleen vaak ter discussie. Het land staat namelijk niet bekend om een zorgvuldige omgang met mensenrechten.
nintendo switch 3953601 1920f1591859578

Heeft de investering van Saoedi-Arabië gevolgen voor Nintendo?

Het is niet bekend of Saoedi-Arabië veel invloed wil uitoefenen op Nintendo of andere bedrijven waarin het heeft geïnvesteerd. Analist Hideki Yasuda zegt dat het land vooral van de Japanse giganten wil leren om de eigen content-industrie te laten groeien. Nintendo hoorde via het nieuws van de investering en doet geen uitspraken over individuele aandeelhouders.
Of Saoedi-Arabië meteen veel heeft aan de investering is maar de vraag. Hoewel Nintendo in het afgelopen jaar is gegroeid voorspelt het bedrijf mindere resultaten voor 2022. Enorme verliezen worden niet verwacht, maar een flinke groei in de waarde van aandelen is geen garantie.

Populair Nieuws