5 handige tips & tricks voor de Viaplay app

Article
woensdag, 18 mei 2022 om 13:30
viaplayf1647263873
Viaplay is los en dat betekent dat we klaar zijn voor het Formule 1 seizoen van 2022. De streamingdienst biedt natuurlijk veel meer dan sport, want de handige app staat boordevol. Daarom zetten wij een aantal Viaplay app tips en tricks op een rij.

Deel je account met meerderen

Viaplay is een streamingdienst die op het moment voornamelijk naar voren komt door het aanbod van sport zoals Formule 1. Dit is bij Ziggo weg gehaald en vanaf dit seizoen voor minstens drie jaar alleen via de dienst te bekijken. Dat betekent een extra kostenpost naast de al bestaande abonnementen. Daar is iets aan te doen, want Viaplay is te delen!
Als je Viaplay met een ander deelt, kun je dus ‘iets aan deze kosten van 13,99 euro per maand doen’. Let wel op dat er maximaal vijf apparaten zoals een laptop, tablet, smartphone, console of een pc tegelijkertijd geregistreerd kunnen worden. De Viaplay app kun je vervolgens op maximaal twee schermen tegelijk gebruiken. Je kunt dus genieten van een serie op het ene scherm en de prestaties van Verstappen, Sainz of Hamilton in Formule 1 2022 live bekijken op het andere scherm. Het derde scherm dat zich aanmeldt zal een foutmelding krijgen.
viaplay logof1646151900

Download je content

Zoals bij andere streamingdiensten ook het geval is, biedt Viaplay je de optie om je content offline te bekijken. Je kunt in de app op de optie Profiel tikken en vervolgens naar App-instellingen bladeren. Daar vind je onder het kopje Downloads de offline opties zoals Videokwaliteit (hoog of standaard) en een Offline filter. Die laatste laat je zien wat er allemaal te downloaden is voor offline gebruik. Ideaal als je een paar dagen op pad gaat en geen internet hebt, tenzij je een pc of Mac meesleept, want daarop is de optie niet beschikbaar.
Als je content eenmaal gedownload hebt, kun je dit 30 dagen offline bekijken. Daarna kun je de content nog hernieuwen voor 30 dagen, maar uiteindelijk moet je dit weer opnieuw downloaden. Let hierbij op dat je content na het bekijken moet verwijderen, want anders blijft het ruimte in beslag nemen!
2022 02 01 viaplay love mef1647263927

Bekijk de toplijsten

Geen idee wat je moet gaan kijken voor nieuwe film of serie? In de Viaplay app kun je de toplijsten zien van films of series en weet je wat het meest populair is Viaplay heeft een toplijst voor series en een lijst voor de meest populaire films. Bij beide lijsten krijg je een mix van genres voorgeschoteld.
Zo kun je momenteel Verstappen – Lion Unleashed in de toplijst voor films vinden en kom je de tweedelige Viaplay Original F1 Talks met Mika Häkkinen onder series tegen. De toplijsten veranderen regelmatig, dus schuw niet om er doorheen te bladeren. Wie weet kom je wel die nieuwe serie tegen waar iedereen lyrisch over is!
rb18 max verstappen f1 autof1644423858

Thema’s

Viaplay biedt naast sport ook content aan in de vorm van series en films. Er is van alles te bekijken op de nieuwe streamingdienst van documentaires tot science fiction. Het aanbod is netjes in categorieën ingedeeld die je via een filter kunt instellen onder het kopje series of films. Je vindt daar nog een optie, namelijk Thema.
Hier heeft ViapLay in een handig overzicht al haar Viaplay Originals gebundeld, maar ook de content van Curiosity Stream, Hayu en STARZPLAY. Als laatste optie kun je ook kiezen voor ‘Kijk de hele serie’, waarna de app je alle content laat zien waarvan de complete serie te zien is. Denk aan The Goodwife, Frasier, Black Sails en Keeping up with the Kardashians. Ideaal voor als je een weekend lui op de bank wil liggen met de popcorn in de aanslag dus!
black sails flintf1590147394

Uitzendschema checken

Als je Viaplay hebt genomen voor sport,
wil je misschien weten wanneer een dartwedstrijd plaatsvindt of wanneer een andere sport bezig is. In de app is er een knop afspelen. Zodra je die aanklikt kun je bovenin een datum selecteren en meerdere sporten. Dit zijn: darts, motorsport, voetbal, MMA, golf en er is nog een optie ‘andere sporten’.
Je kunt per sport zoeken, maar ook simpelweg op alle sporten naar de uitzendingen kijken. Als er op een dag in de toekomst uitzendingen zijn, dan kun je vanzelfsprekend nog niet meteen kijken. Wat je wel kunt doen is een wekker instellen, waarna de app je zal herinneren dat je sportuitzending eraan zit te komen! Je moet de app hiervoor wel even de machtiging geven om je meldingen op je smartphone te geven.
Soms is een wedstrijd die je wil zien midden in de nacht of begint een wedstrijd net als je nog in de file op weg naar huis staat. Gelukkig biedt Viaplay je in veel gevallen de mogelijkheid om bijvoorbeeld terug te spoelen of een uitzending later (nog eens) te bekijken. Op die manier hoef je niet ieder hoogte punt te missen en kun je van de volledige wedstrijd genieten.
Dit artikel is bijgewerkt op 18 mei 2022.