Sony heeft PS5 DualSense controller stilletjes verbeterd

News
maandag, 14 maart 2022 om 10:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
De PS5 DualSense controller heeft sinds dag één indruk gemaakt met de nieuwe features, maar de controller kent ook een aantal problemen. Sony heeft de DualSense nu stilletjes aangepast, om een aantal van die problemen op te lossen.
Hoewel de PS5 DualSense controller met een prijskaartje van 70 euro zeker niet goedkoop is, gaat de controller voor de gemiddelde gamer slechts zeven maanden mee. Daarna zouden bepaalde onderdelen het begeven, zoals de springveer in de triggers, en zullen spelers een nieuwe controller moeten aanschaffen. Daarnaast kent de controller ook drift-problemen, waar eerder al de Nintendo Switch veel last van heeft gehad.
Mogelijk heeft Sony de problemen alleen stilletjes (deels) opgelost. YouTuber TronicsFix heeft de PS5 DualSense controller met nieuwe kleuren - Nova Pink, Starlight Blue en Galactic Purple - uit elkaar gehaald en heeft een paar veranderingen gespot.
Volgens de YouTuber is de springveer dikker gemaakt, van 0.25mm naar 0.3mm. Dat betekent dat die langer mee zal moeten gaan in vergelijking met de oude versie. In de stick modules heeft Sony ook een onderdeel vervangen. Een zwart stukje plastic is in de nieuwe controller een groen stukje plastic geworden. Of dat de drift-problemen daadwerkelijk zal oplossen, dat zal de toekomst uitwijzen.

Rechtszaak vanwege DualSense-problemen

Dat Sony veranderingen heeft aangebracht aan de DualSense-controller, zal niet alleen als tegemoetkoming zijn voor spelers. De uitgever is namelijk aangeklaagd door een advocatenkantoor in de Verenigde Staten, omdat Sony naar verluidt op de hoogte was van de problemen met de DualSense controllers en het bewust niet heeft gemeld. Daarmee zou Sony de wet overtreden.

Populair Nieuws