Sony aangeklaagd wegens PS5 DualSense controllerproblemen

News
dinsdag, 16 februari 2021 om 8:30
dualsense ps5f1603819788
De PlayStation 5 release is er niet een zonder problemen. De console is al maanden moeilijk te krijgen, maar voor degenen die er een hebben is er nog een ander probleem. De DualSense heet namelijk kuren. Een advocatenkantoor klaagt Sony nu aan wegens de controllerdrift.
Afgelopen week wisten wij je nog te melden dat Sony's PS5 DualSense controller een probleem heeft met de analoge sticks die een drift veroorzaken. Deze controllerdrift problemen leiden nu tot een aanklacht tegen Sony, zo meldt Eurogamer. Een advocatenkantoor in de Verenigde Staten sleept Sony voor de rechter vanwege de problemen met de PlayStation 5 controller en meldt daarbij dat Sony op de hoogte zou zijn van het probleem, maar dit niet gemeld heeft. Sony overtreedt hiermee volgens het kantoor de wet en is frauduleus bezig geweest.
Het advocatenkantoor, Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP (CSK&D), leverde de aanklacht in bij het US District Court for the Southern District of New York. Daarbij roept het kantoor iedereen die het controllerdrift probleem met de DualSense heeft zich te melden bij het kantoor.

DualSense niet de enige controller met problemen

Sony is niet de enige partij die voor de rechter gesleept wordt wegens een controllerdrift probleem. Ook Microsoft en Nintendo moeten zich voor de rechter verantwoorden. In het geval van Nintendo gaat het om de Joy Con controllers van de Switch. Deze hebben nogal wat driftproblemen, waardoor zelfs de consumentenbond zich ermee ging bemoeien ondanks dat Nintendo gratis reparaties biedt. Microsoft moet zich verantwoorden vanwege driftproblemen bij Xbox One controllers, specifieker bij de Xbox One Elite 2 controller. Deze rechtszaak loopt al een tijdje, maar een uitspraak is er nog niet gedaan.