Sony patenteert goksysteem waarmee je op esport matches kan inzetten met Bitcoin

News
dinsdag, 18 mei 2021 om 8:00
sony gaming 2f1621265699
Sony Interactive Entertainment heeft een patent aangevraagd op een nieuw goksysteem waarmee je op een gloednieuwe wijze in kan zetten op E-Sports matches met middelen zoals Bitcoin, echt geld of in-game items.
Volgens PatentScope heeft Sony dit patent al in 2019 aangevraagd. Toch is dit nieuws pas deze maand met de wereld gedeeld. Het nieuwe patent dat door Sony is aangevraagd is een gamechanger voor de gehele game-wereld. Met dit nieuwste systeem is het namelijk mogelijk om op uitkomsten van bijvoorbeeld livestreams van E-sports-evenementen te gokken met allerlei soorten middelen. Dit nieuwe systeem werkt met een user interface overlay die tijdens zo’n livestream gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen kijkers tijdens de E-sport match ‘geld’ inzetten.

Middelen waarmee je kan inzetten met het goksysteem

De middelen waarmee je kan inzetten verschillen enorm. Zo kan je fysiek geld en bitcoin bieden, maar ook game assets, digitale rechten en virtueel geld, waarmee in-game geld of in-game items wordt bedoeld.
Het nieuwe patent op het goksysteem waarmee je op E-sport matches kan inzetten richt zich niet alleen op PlayStation. Zo wordt dit ook beschikbaar voor consoles die gemaakt worden door Microsoft of Nintendo, laptops, tablets, smartphones, VR en AR headsets. Dit nieuwe patent is dus niet enkel beschikbaar voor PlayStation, maar ook voor vele andere diensten.

Andere aangevraagde patenten van Sony

Naast het patent op het nieuwe goksysteem voor E-sport matches, heeft Sony Interactive Entertainment in de afgelopen tijd meerdere patenten aangevraagd. Eén van die patenten is voor een hulpsysteem voor gamers met problemen en een nieuw systeem waarmee oude games opnieuw patchbaar gemaakt worden door middel van trophy support.
Ben jij enthousiast voor het nieuwe patent op het goksysteem? Laat het weten in de reacties!