Spa-Francorchamps onderneemt actie tegen Nederlandse F1-fans

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 11:00
nederlandse f1 fans rookbommenf1660897492
Sinds het succes van Max Verstappen de laatste jaren, reizen er steeds meer Nederlandse fans af richting F1 races. Spa-Francorchamps gaat nu actie ondernemen tegen een populaire accessoire van het Oranje legioen.
Het is geen geheim dat er steeds meer Nederlandse fans op de tribunes zitten bij Grands Prix. De supporters van Max Verstappen zijn namelijk duidelijk te herkennen aan hun oranje outfits, wat natuurlijk ook bij veel andere sporten een herkenbaar fenomeen is. In de Formule 1 zijn de fans alleen ook herkenbaar aan iets anders: oranje rookbommen.
Veel fans klagen over de rookbommen, waaronder andere Nederlandse F1-fans. Niet alleen wordt het zicht ontnomen voor een complete tribune en soms ook de coureurs, maar het kan ook zorgen voor problemen met ademen. Geen fijne ervaring als je gewoon wil genieten van een race waar je veel geld voor hebt betaald.
De organisatie van Spa-Francorchamps, het circuit waar volgende week de Grand Prix van België wordt gehouden, heeft daarom besloten om rookbommen op de zwarte lijst te zetten. De bommen zijn verboden om mee te nemen naar de race, net zoals onder andere wapens, glas en drones. Fans worden ook opgeroepen om elkaar met respect te behandelen, na zeer omstreden gedrag van sommige bezoekers.

Spa-Francorchamps maakt uitzondering voor Hamilton

Een ander 'voorwerp' dat op de zwarte lijst van het circuit staat, zijn huisdieren. Fans zijn niet toegestaan om honden, katten of andere dieren mee te nemen. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor hulphonden en Roscoe, de hond van Lewis Hamilton.
De zevenvoudig wereldkampioen neemt zijn hond altijd mee naar Grands Prix en Roscoe is ondertussen een eigen beroemdheid geworden in de paddock. Op Instagram heeft de bulldog maar liefst 629.000 volgers.

Populair Nieuws