Sony heeft een opvallend patent goedgekeurd gekregen

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 12:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Een patent die Sony in februari van 2020 heeft aangevraagd is goedgekeurd. Het patent staat op de site van de United States Patent and Trademark office.
Sony heeft een patent aangevraagd waardoor het mogelijk wordt voor het publiek om spelers uit een spel te verwijderen. De speler kan niet alleen maar uit een match worden verwijderd. Er kan ook een bericht met feedback naar de speler worden gestuurd, bijvoorbeeld dat de speler zijn gedrag moet verbeteren. Dit patent is nu goedgekeurd.
Hoe het werkt is dat kijkers een menu voor zich zien. In het menu kunnen kijkers kiezen wie ze weg willen stemmen. Mocht een speler een bepaald percentage van de stemmen halen, dan wordt deze speler uit de game verwijderd. Sony suggereert zelf een percentage van 60 procent van de stemmen, voordat een speler de match moet verlaten.
Opvallend is dat kijkers volgens het patent ook geld kunnen betalen om een speler te laten verwijderen, waarbij er echt geld, in-game geld en cryptocurrency worden benoemd. Dit maakt het systeem wel een stuk minder democratisch als hoe het op het eerste punt lijkt.

Waarom wil Sony zo'n systeem?

Het nieuwe patent zou iets te maken kunnen hebben met het doel van Sony om groter te worden in de eSport wereld. Sony heeft bijvoorbeeld al eerder een patent aangevraagd voor het gokken op eSport wedstrijden met Bitcoin. Het systeem hoeft niet alleen maar gebruikt te worden voor eSport wedstrijden het kan ook voor andere games worden ingezet.
Het enige wat we momenteel weten van het patent is dat Sony er plannen voor heeft. We weten nu hoe het systeem werkt, maar het is niet duidelijk waar Sony het voor gaat inzetten. maar nu het patent gegeven zal het vast niet lang duren voordat we erachter komen wat Sony van plan is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties