PS5 overtreft de Nintendo Switch met verkoop consoles

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 15:30
ps5 controllerf1592919068
Sony’s PlayStation 5 heeft het voor elkaar gekregen om de bestverkochte console te worden in de Verenigde Staten over september. Die eer ging in de maanden ervoor steeds naar de Nintendo Switch.
De PlayStation 5 is de eerste console die de Nintendo Switch heeft kunnen overtreffen met de meeste aantal sales per maand. De Switch stond voor maar liefst 33 maanden bovenaan de lijst als bestverkochte console en dat is nu veranderd.
Dit nieuws liet analist Mat Piscatella van NPD weten via Twitter. Hij heeft toegang tot de verkoopcijfers die niet publiekelijk zijn uitgegeven. Het is dus voor het eerst sinds 2018 dat een andere console het meest verkocht is in de Verenigde Staten.
Het is nog niet duidelijk of Sony meer PS5 consoles heeft weten te verzenden naar retailers, of dat de vraag naar de Switch minder is geworden in aanloop naar de lancering van de OLED-versie. Nintendo kan de leiding weer overnemen als er genoeg vraag is naar het OLED-model.
De PlayStation 5 is nu de beste verkochte console in 2021 als het aankomt op dollars. De Switch heeft over dit jaar wel meer eenheden verkocht. De NPD Group volgt alleen de verkoop in de VS, dus landen in Europa en Azië worden niet meegeteld door dit bedrijf.

Snelst verkopende PlayStation ooit

Sony’s PS5 is de snelst verkopende PlayStation tot nu toe, en heeft sinds juli al meer dan 10 miljoen consoles verkocht. Nintendo heeft sinds de lancering in 2017 al 89 miljoen Switch-consoles weten te verkopen. De verkoop van de Xbox is nog niet bekend maar de schatting van analist Daniel Ahmad bij Niko Partners is dat de Xbox Series X/S in totaal 6,6 miljoen keer is verkocht tussen de lancering en 30 juni.