Sony bereikt grote mijlpaal in PlayStation verkoop

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 12:00
playstation 5f1603819462
Sinds de tekorten voorbij zijn, zitten de verkopen van de PS5 behoorlijk in de lift. Met de nieuwste cijfers werd al een interessant record neergezet. Nu blijkt dat er ook een grote mijlpaal is bereikt voor het hele merk PlayStation.
Volgens de laatste kwartaalcijfers van Sony is de PS5 momenteel ruim 38 miljoen keer verscheept. Dat is een heel net aantal voor een console van nog geen drie jaar oud, maar de cijfers worden ineens indrukwekkend als je alle Sony consoles bij elkaar optelt. Sony heeft namelijk nu 500 miljoen (een half miljard) home consoles verkocht, zo merkte een ResetEra gebuiker op.
Daarmee is Sony de eerste consolefabrikant die die mijlpaal bereikt. Dat is misschien geen grote verrassing, want PlayStation consoles zijn vrij stabiel succesvol. Zelfs de minst verkochte PlayStation, de PS3, is 80 miljoen keer verkocht. Dat is een aantal dat de grootste flops van Nintendo en Microsoft lang niet haalden.
Zoals gezegd gaat het hier wel om home consoles. Als handheld consoles worden meegerekend, passeerde Sony de 500 miljoen een paar jaar geleden al. Bovendien laat Nintendo alle concurrentie ver achter zich als je handhelds meeneemt in de telling, want dan komt de teller bij dat bedrijf op ruim boven de 800 miljoen te staan.

Nieuwe PS5 consoles op komst?

Het lijkt overigens goed mogelijk dat de verkoop van PS5 consoles binnenkort weer een flinke boost krijgt. Dit jaar wordt bijvoorbeeld een nieuwe console verwacht die de bevoorrading nog beter maakt. Ook zijn er geruchten dat er volgend jaar een PS5 Pro in de winkel ligt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties