Gratis PS Plus Essential games voor mei nu speelbaar

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 11:30
ps plus ps5f1631005854
De gratis PS Plus Essential games voor mei 2023 zijn nu live. Abonnees kunnen de games dus nu claimen en spelen.
Elke eerste dinsdag van de maand geeft Sony drie PS4 en PS5 games gratis weg aan alle abonnees van PS Plus. De games werden vorige week woensdag door Sony aangekondigd. Deze games zijn voor alle abonnees van PS Plus te claimen, dus niet alleen voor abonnees van PS Plus Essential. De games zijn inmiddels ook daadwerkelijk in de Store verschenen en speelbaar.
Deze maand kunnen PS Plus abonnees drie games aan hun gaming bibliotheek toevoegen. Dit zijn de games die ze gratis kunnen downloaden:
  • Grid Legends (PS4, PS5), een racegame van EA en Codemasters die in 2022 uitkwam
  • Chivalry 2 (PS4, PS5), een hack-and-slash game te voet en te paard
  • Descenders (PS4), een game waarin je op je mountainbike de steilste afdalingen heelhuids moet zien af te komen

Humanity op Day One naar PS Plus

Later deze maand komt Sony nog met een update voor de PS Plus games voor Extra en Premium. Daarvan weten we in ieder geval al dat de bijzondere game Humanity onderdeel zal uitmaken van de selectie. Deze game lijkt een moderne versie te worden van het aloude Lemmings, waarbij de mensheid zijn vermogen om na te denken kwijt geraakt is en het jouw taak als schattige hond hen door diverse doolhoven te leiden.
Tip: Wil je in het vervolg meteen op de hoogte zijn wanneer de games gratis beschikbaar zijn? Zet de games dan nu al in je lijst met favorieten. Je krijgt dan een waarschuwing zodra de games te downloaden zijn! Dit geldt ook voor games die in de aanbieding komen of een permanente prijsverlaging krijgen. Het is dus een heel makkelijke manier om koopjes te jagen!
Maandelijks worden de gratis games voor de diverse PS Plus varianten bekendgemaakt. PS Plus Essential games komen altijd op de eerste dinsdag van de maand beschikbaar en worden de woensdag daarvoor bekendgemaakt.
Voor PS Plus Extra en PS Plus Premium geldt dat deze de derde dinsdag van de maand beschikbaar komen en de woensdag daarvoor bekendgemaakt worden.