Sony beloont trouwe PlayStation gamers met gratis Guerrilla game

News
donderdag, 29 juni 2023 om 6:00
killzone liberationf1687967440
Gamers die al wat langer mee lopen kunnen zich de PS3 hack van 2011 nog wel herinneren. Wie destijds al op de PlayStation 3 gamede krijgt daar nu alsnog een gratis presentje voor, van Guerrilla, meer dan twaalf jaar na dato!
Sony maakt regelmatig nieuwe games bekend voor de games abonnementsdienst PS Plus. Vorige week werden de nieuwe toevoegingen voor PS Plus Extra en PS Plus Premium bekendgemaakt. Als onderdeel van de PS Plus Premium line-up maakt Sony ook oude PS1 en PSP games geschikt voor PS4 en PS5, inclusief support voor trophies. Deze games zijn gratis te spelen voor iedereen met PS Plus Premium.

Met één van de Classics games is iets bijzonders aan de hand. Wie in 2011 tijdens de grote PS3 hack al op de PlayStation console gamede, kreeg van Sony de PSP game Killzone Liberation gratis en voor niets, als compensatie voor de 23 dagen lange downtime van PSN.
Wie destijds Killzone inderdaad gratis geclaimed had, kan diezelfde game nu op PS4 en PS5 nogmaals gratis claimen! Dat geldt dus niet alleen voor PS Plus Premium abonnees, maar voor iedereen die de originele PSP game al bezit. Zo geeft Sony dus meer dan twaalf jaar later nogmaals een gratis game weg aan wie destijds hinder ondervond van de PSN hack.

Een bijzondere game van Guerrilla Games

Voordat Guerrilla Games furore maakte met Horizon: Zero Dawn had de Amsterdamse studio al een hele reeks shooters gemaakt onder de naam Killzone voor PlayStation 2, 3 en 4. Naast de First Person Shooters op de consoles maakte Guerrilla ook een uitstapje naar PSP. Dat werd Killzone Liberation, een isometrische Killzone shooter, die de gebeurtenissen na de allereerste Killzone opvolgde.
In de game speel je als Jan Templar, die het in de loopgraven opneemt tegen hordes Hellghast. Hij bestuurt diverse voertuigen, machinegeweren, een tank en meer. De game werd destijds hoog gewaardeerd omdat het veel uit de beschikbare hardware van de PSP wist te halen, inclusief een multiplayer optie.
Nu is de game dus speelbaar op PS4 en PS5, en dat dan ook nog gratis voor wie de game destijds ook al gratis wist te scoren.