Starfield zorgt voor problemen bij nieuwe Fallout mod

News
donderdag, 29 juni 2023 om 7:00
starfield header hdf1687513667
De ambitieuze nieuwe mod Fallout London wordt uitgesteld. De reden daarvoor is de release van Bethesda’s nieuwste RPG Starfield.
Fans kijken al jarenlang uit naar de release van Starfield. Dat had eigenlijk vorig jaar al moeten gebeuren, want de lancering stond gepland voor 22 november 2022. Bethesda en Microsoft besloten alleen om de release uit te stellen naar 2023 en recent is eindelijk de nieuwe releasedatum onthuld: 6 september.
Het team achter Fallout London had eigenlijk ook gehoopt dat Starfield eerder zou zijn uitgekomen. De ambitieuze mod zou namelijk in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen, maar er is nu besloten om de release uit te stellen naar Q4. Dat heeft project lead Prilladog laten weten in een nieuwe video.

“We hadden gehoopt om de mod uit te brengen in het derde kwartaal. Maar een bepaalde space game is uitgesteld en komt rond dezelfde tijd uit. Daarom hebben we besloten om de release te verplaatsen. Dit geeft iedereen niet alleen de tijd om Starfield te spelen, maar ook om meer tijd te besteden aan playtesting en het fixen van bugs, dus het is een win-win-situatie.”

Wat is Fallout London?

Bethesda games hebben vaak een fanatieke modding community. Zo worden er soms complete overhauls gemaakt of een remake van een oude titel in een nieuwe game, zoals Skyblivion.
Ook Fallout 4 kent een aantal fanatieke modders, waaronder het team achter Fallout London. De mod zorgt namelijk voor een compleet nieuwe locatie, de Britse hoofdstad, inclusief nieuwe quests, karakters en dialogen.