Sonic the Hedgehog bedenker moet de gevangenis in

News
donderdag, 01 juni 2023 om 14:00
sonic frontiersf1650456200
Volgens velen is Sonic niet meer wat het geweest is. Eén van de bedenkers van de blauwe egel lijkt ook een gevallen ster te worden. Japanse media melden dat Yuji Naka is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.
In de jaren negentig was Yuji Naka medeverantwoordelijk voor het bedenken van Sonic the Hedghog. Een recentere game van zijn hand is het beruchte Balan Wonderworld. Nu is Naka veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar niet voor het maken van die laatste game.
Naka is namelijk schuldig bevonden aan handel met voorkennis, iets waarvoor hij vorig jaar al werd gearresteerd. Naka kocht in de tijd dat hij bij Square Enix werkte aandelen in twee studio’s waarvan hij op dat moment wist dat ze aan potentieel populaire games werkten. Die projecten waren alleen nog niet aangekondigd, wat het illegaal maakt om op basis daarvan aandelen te kopen.

Waartoe is Sonic-maker Yuji Naka veroordeeld?

Naka, die ook heeft toegegeven dat hij inderdaad met voorkennis handelde, is volgens Denfaminicogamer.jp veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en een half jaar (via GamesRadar). Ook moet hij boetes betalen van 2,5 miljoen yen en 170 miljoen yen (samen ongeveer 1,2 miljoen euro). Naka’s verdediging probeert de boetes omlaag te krijgen.
Naka heeft flink kunnen verdienen aan de voorkennis die hij bij Square Enix verkreeg. Maar zijn vertrek bij het bedrijf verliep niet vriendelijk. Naka beweerde dat hij van Balan Wonderworld werd afgehaald voordat de game verscheen, terwijl hij overtuigd was dat hij de game nog veel beter had kunnen maken als hij door had mogen gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties