Sonic Central stream aangekondigd voor jubileum

News
woensdag, 26 mei 2021 om 8:00
2021 05 25 sonic forces modern sonicf1621967533
Met E3 en Summer Game Fest voor de deur kunnen we wel stellen dat het seizoen voor game-aankondigingen is begonnen. Ook SEGA draagt een steentje bij: er wordt donderdag namelijk een presentatie gehouden. Deze heet Sonic Central en staat in het teken van het dertigjarig jubileum van de Blue Blur.
Als er iets is dat 2021 in overvloede heeft is het jubilea van klassieke games. SEGA laat het dertigjarig bestaan van Sonic the Hedgehog niet onopgemerkt en heeft aangekondigd het jubileum te gaan vieren. Hoe precies kunnen we op donderdag zien.

Komt Sonic Central met een nieuwe game?

Op 27 mei wordt er een speciale stream uitgezonden onder de naam Sonic Central. Hierin worden ‘aankomende projecten, partnerschappen en evenementen’ rondom het jubileum aangekondigd. Er wordt niet specifiek over games gesproken, maar ‘projecten’ kan behalve de aankomende film, tv-serie en LEGO-set nog een hoop betekenen.
Het is in elk geval een poos geleden dat er een nieuwe mainline Sonic-game verscheen: sinds 2017 zijn er alleen spinoffs verschenen. Het is dus zeker niet te vroeg om een nieuwe game te verwachten. Dat op zich bevestigt niets, maar de kans op het volgende deel in de Sonic-reeks is aanwezig.
Sonic Central wordt uitgezonden op 27 mei uitgezonden op de Youtube- en Twitch-kanalen van Sonic. De stream begint om 18.00 uur Nederlandse tijd. Dat valt precies samen met de State of Play over Horizon: Forbidden West, dus wellicht moet je donderdag een keuze maken over welke franchise je belangrijker vindt.