'Sommige Activision games blijven naar PS5 en PS4 komen'

News
woensdag, 19 januari 2022 om 9:30
call of duty vanguard headerf1635931238
Dinsdag kwam Microsoft met het baanbrekende nieuws dat het Activision Blizzard wil overnemen. Naar verluidt zullen sommige games van de uitgever nog wel naar de PS5 en PS4 komen als de overname doorgaat.
De laatste tijd zijn Microsoft en Sony druk bezig met het overnemen van andere uitgevers en ontwikkelaars. Maar zo groot als de overname van Activision Blizzard hebben we nog niet gezien. Voor de aankoop moet Microsoft dan ook maar liefst 69 miljard dollar betalen.
Het is nog de vraag hoe de techgigant dat bedrag terug wil gaan verdienen. Zo kan het alle games van Activision Blizzard exclusief maken voor de consoles, maar met multiplatform valt er potentieel meer te verdienen. Bronnen hebben aan Bloomberg gemeld dan ook gemeld dat niet alle games exclusief zullen worden.
Om welke titels het precies gaat, dat is niet bekendgemaakt. De grootste vraag gaat natuurlijk over Call of Duty, aangezien de jaarlijkse franchise van Activision de meeste spelers aantrekt. Een groot gedeelte daarvan zijn verkopen via de PS5 en PS4. Sterker nog, Activision Blizzard heeft jaren een deal gehad met Sony om content (tijdelijk) exclusief naar de PlayStation consoles te brengen voor de shooters.

Is de overname van Activision Blizzard al rond?

Het is nog niet zeker of de overname van Activision Blizzard doorgaat. Microsoft en de uitgever/ontwikkelaar hebben samen een overeenkomst bereikt, inclusief een prijs, maar dat betekent nog niet dat de aankoop finaal is. Als alle papieren rond zijn, dan zullen eerst de verschillende waakhonden nog onderzoek doen of Microsoft op deze manier niet een te groot gedeelte van de markt in handen krijgt. Zo’n onderzoek volgde ook na de overname van Bethesda en Zenimax.