Campagnevideo Trump verwijderd vanwege copyright schending

  Donald Trump ligt de laatste tijd flink in de clinch met social media-platformen en ook nu zijn ze een luis in zijn pels. De diensten hebben namelijk een campagnevideo van de president verwijderd of geblokkeerd.

  Amber Smith

  De presidentsverkiezingen komen er in november aan in de Verenigde Staten en dat betekent dat het weer tijd is om campagne te gaan voeren. Dat heeft Donald Trump ook hard nodig, want de president ligt zwaar onder vuur door zijn acties voor en tijdens de Black Lives Matter protesten. Zo hebben verschillende Republikeinse kopstukken zich al uitgesproken tegen de huidige president, waaronder George Bush en Mitt Romney.

  Trump heeft het bovendien behoorlijk aan de stok met social media-diensten, helemaal nu hij een executive order heeft ingevoerd waarbij platformen als Facebook en Twitter verantwoordelijk zijn voor de posts die gebruikers maken.

  Dat een campagnevideo van Trump is verwijderd op verschillende diensten, ziet de president dan ook als een aanval op zijn persoon en bovendien illegaal in de ogen van de wet. Volgens Twitter CEO Jack Dorsey is daar alleen niks van waar. Dorsey laat via zijn eigen Twitter-account weten dat de video is verwijderd omdat er een copyright schending is gemaakt.

  Video Trump nog wel op YouTube te zien

  Ook Facebook laat weten aan The Verge dat de video op Facebook en Instagram is verwijderd vanwege dezelfde schending. Wie precies een claim heeft ingediend, is niet bekend. In de video laat Trump onder andere de protesten zien en vertelt wat voor tragedie de dood van George Floyd is. Op YouTube is de video nog wel te vinden, omdat daar het gedeelte met de schending niet in is te vinden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.