O jee: illegale streamingdienst Popcorn Time is terug

News
donderdag, 19 maart 2020 om 10:10
popcorn timef1584603443
Het coronavirus houdt mensen thuis. En als je veel thuis zit, dan grijp je al snel naar streamingdiensten. De maker van de illegale streamingdienst Popcorn Time springt hierop in en brengt een nieuwe versie van de dienst uit. Met een tweet kondigde de maker de terugkeer aan. Niet dat iedereen hier even blij mee is...
Met de melding ‘Love in the Time of Corona Version 0.4 is out!’ kondigde de maker een nieuwe versie aan die direct te downloaden is. De streamingdienst Popcorn Time is met een nieuwe versie én een nieuwe naam te downloaden. De naam is wat smaakloos, want de dienst heet voortaan Corona Version 0.4.
De interface van Corona Version 0.4 lijkt nog het meest op die van Netflix en werkt op een soortgelijke manier. Je selecteert een kaft waarbij een omschrijving voorbij komt en vervolgens stream je de film of serie. De streams op het illegale platform worden volgens de tweet in HD aangeboden met ondertiteling. Het grote verschil met Netflix is dat de stream via Popcorn Time via torrents naar binnen gehaald wordt.

Strafbaar

De dienst is al meermaals uit de lucht gehaald doordat er juridische stappen ondernomen zijn. Het gebruiken van torrents of nieuwsgroepen om films of series te downloaden is in ons land namelijk illegaal. Daardoor is streamen via Popcorn Time of Corona Version 0.4 strafbaar. Het gebruik van Corona Version 0.4 is dan ook geheel op eigen risico. Er kunnen boetes opgelegd worden aan degenen die de dienst gebruiken en het is nog maar afwachten hoe lang Corona Version 0.4 dit keer in de lucht is.

Ons advies: neem gewoon een abonnement op Disney+, Netflix of een andere leuke dienst!