KPN komt met het snelste internet van Nederland

News
maandag, 09 oktober 2023 om 13:30
kpn logo grijs blauw 181130 114213f1589439727
KPN kondigt de introductie aan van de hoogste internetsnelheid in Nederland, namelijk 4 Gbit per seconde voor zowel downloaden als uploaden. Deze snelheden moeten vanaf 23 oktober beschikbaar zijn. Het nieuwe glasvezelnetwerk van KPN, dat momenteel uitgebreid wordt, maakt in de toekomst zelfs hogere snelheden mogelijk.
KPN komt binnenkort met internetsnelheden van 4Gbit per seconde, een snelheid die in Nederland nog nergens anderd wordt aangeboden. Er is een groeiende vraag naar sneller en krachtiger internet, waarbij 1 Gbit/s inmiddels als de nieuwe standaard wordt beschouwd. KPN speelt hierop in door de snelheid van hun glasvezelinternet te verhogen naar 4 Gbit/s. Deze upgrade stelt gebruikers in staat om met hoge snelheden online te zijn, ongeacht het aantal apparaten dat tegelijkertijd wordt gebruikt. Dit is handig voor taken zoals thuiswerken, snel downloaden van games of het binge-watchen van series.
In eerste instatnie is de nieuwe snelheid beschikbaar voor klanten die sinds 2021 zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Geleidelijk zal deze groep worden uitgebreid totdat alle gebruikers van het KPN-glasvezelnetwerk hier toegang toe hebben. Dat glasvezelnetwerk zelf wordt ook verder uitgebreid: KPN wil eind 2026 ongeveer 80 procent van de Nederlandse huishoudens op het netwerk hebben aangesloten.

Wat kost 4Gbit/s internet op KPN glasvezel?

Voor gebruikers die de hoogste snelheid van 4 Gbit/s willen, biedt KPN een speciaal modem genaamd de Box 14 aan, dat snelheden tot 10 Gbit/s ondersteunt. Dit modem biedt ook Wifi-6 voor betere Wifi-prestaties. Een abonnement met deze Box 14 en snelheden van 4Gbit/s kost 67,50 euro per maand. Dat abonnement is een aanvulling op het huidige aanbod, dus je kunt blijven kiezen voor een goedkoper abonnement als je net de hoogste snelheden nodig hebt.
KPN heeft sinds 2021 een nieuwe technologie in zijn glasvezelnetwerken geïntegreerd, momenteel beschikbaar op ongeveer 1 miljoen adressen. In de toekomst zal deze technologie naar alle Nederlandse huishoudens op het KPN-glasvezelnetwerk worden uitgerold, voor nog sneller internet. Het KPN-netwerk is bovendien open, dus je kunt ook bij andere providers profiteren van de hoge snelheden van het KPN-netwerk.

Populair Nieuws