Skyrim mods lopen gevaar door Anniversary Edition

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 11:00
93ff8d660ab00b956b477521eb4cd6d3f1633937853
Binnenkort komt er een The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition uit. Hoewel de editie bedoeld is om het tien-jarige jubileum van de game te vieren, is niet iedereen er blij mee. Skyrim mods lopen namelijk gevaar, zo waarschuwt een SKSE developer.
The Elder Scrolls V: Skyrim is al bijna tien jaar oud en in de loop der jaren zijn er een hoop mods voor de game gemaakt. Het is dus niet raar om als Skyrim-speler op PC een paar mods te gebruiken, het is voor velen echt een onderdeel van de game geworden. Om mods te gebruiken heb je plugins nodig zoals de SKSE plugin. De plugins zorgen ervoor dat de verschillende mods werken in Skyrim.

Is de Anniversary update een gevaar?

De aankomende Anniversary update kan alleen een gevaar worden deze plugins. Hoewel je de editie los moet aanschaffen is het een update voor de originele game. Dit zorgt ervoor dat er ook codes worden aangepast. Plugins zijn op de oude native codes gebouwd en dus kunnen door de update niet meer gaan werken. Om dit vervolgens op te lossen moeten makers van de plugins er veel tijd in steken om alles weer werkend te krijgen. Daar waarschuwt een SKSE ontwikkelaar voor op Reddit.
Het probleem is dat veel plugins al een aantal jaar bestaan en de originele makers van de plugins al bezig zijn met andere projecten. Deze makers zullen dus misschien niet snel de tijd of de zin hebben om hun plugin zo aan te passen dat deze wel weer werkt na de update. Hierdoor zouden dus een hoop mods verloren kunnen gaan.
Volgens de SKSE developer is er wel een soort oplossing voor gebruikers van mods. Deze spelers moeten via Steam langs de instellingen gaan van de updates. Zorg ervoor dat de automatische updates uitstaan om ervoor te zorgen dat je altijd bij de versie van de game kan voor de update. Dan zou het mogelijk moeten zijn om de mods te blijven spelen, maar dan kan je de game dus niet meer updaten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties