Anniversary Edition voor Skyrim aangekondigd met next-gen upgrade

News
vrijdag, 20 augustus 2021 om 9:45
skyrim 10 year anniversaryf1629443942
Het is alweer bijna tien jaar geleden dat The Elder Scrolls V: Skyrim uitkwam. Om dat te vieren komt Bethesda op de verjaardag met een Anniversary Edition voor de game, inclusief een gratis next-gen upgrade.
Hoewel het dus alweer een lange tijd geleden is dat The Elder Scrolls V: Skyrim het daglicht zag, blijft de game anno 2021 nog steeds razend populair. En daar wil Bethesda duidelijk het maximale uit halen. Precies tien jaar na lancering van de game zal namelijk de Anniversary Edition uitkomen, op 11 november 2021.
Dat heeft Bethesda aangekondigd tijdens QuakeCon, dat gisteravond werd gehouden. De Anniversary Edition bestaat uit The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition inclusief een aantal extra’s die gemaakt zijn door de ontwikkelaar en spelers. De nieuwe versie zal namelijk ruim 500 toevoegingen uit de Creation Club bevatten, waaronder nieuwe missies, dungeons, wapens, boss fights en de mogelijkheid om te vissen.

Skyrim komt ook naar next-gen

De meest interessante aankondiging tijdens QuakeCon zal alleen ander nieuws zijn. Bethesda heeft namelijk ook aangekondigd dat op 11 november een gratis next-gen upgrade voor de Special Edition van Skyrim uit zal komen. Die versie was origineel een remaster voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar gaat nu dus ook een generatie verder naar de PlayStation 5 en Xbox Series X.
Welke toevoegingen de next-gen upgrade allemaal biedt voor The Elder Scrolls V: Skyrim is nog niet bekend. Waarschijnlijk kunnen spelers op hun gloednieuwe console aan de slag met een 4K-resolutie, 60 frames per seconde en Ray-Tracing.
Naast de gratis upgrade voor next-gen, krijgen de huidige eigenaren van de Special Edition van Skyrim ook de mogelijkheid om te upgraden naar de Anniversary Edition voor de extra Creation Club toevoegingen. Of dat ook een gratis upgrade zal zijn is niet bekend.