Sims 4 ontwikkelaars bieden na kritiek hun excuses aan

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 12:00
the sims 4f1663168972
EA heeft online kritiek gekregen na het Sims Summit evenement van afgelopen week. De ontwikkelaars van Sims hebben nu op Twitter hun excuses aangeboden.
Tijdens de Behind The Sims Summit Stream Event van afgelopen week, waren content creators van kleur niet blij met de makers van Sims 4. Van de twintig creators die tijdens de livestream in beeld kwamen, was er maar één gekleurde streamer bij. Accounts die vechten voor gelijkheid in de game-industrie als Black Girl Gamers, had als één van de eerste hier meteen iets over te zeggen. Zo Tweette het account dat de diversiteit in de Sims community er voor zorgt dat de game divers is. Zo hebben zij gezorgd dat er verschillende huidskleuren, haarstijlen en lichaamseigenschappen toegevoegd zijn om zo Sims van verschillende achtergronden te kunnen maken. De ontwikkelaars hadden deze features in eerste instantie zonder hen niet toegevoegd.
De makers van de Sims hebben nu op Twitter hun excuses aangeboden en gezegd dat ze de fout hebben ingezien. Ook het team van de Sims vindt dat spelers van kleur meer gezien mogen worden binnen de community en volgende keer zullen ze het dus beter aanpakken.

Speel Sims 4 gratis op alle platformen

Tijdens de Sims Summit zijn er verschillende aankondigingen gedaan. Zo heeft EA officieel laten weten dat ze werken aan de Sims 5. Het lijkt er alleen op dat het nog een paar jaar gaat duren voor de game daadwerkelijk uitkomt. Vlak voor de showcase was er ook al goed nieuws voor nieuwe Sims spelers, Sims 4 is nu namelijk helemaal gratis te spelen.

Populair Nieuws